Bezig met laden...

Chauffeurs testen nieuwe technologie voor betere doorstroming | TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam "»" artikelen "»" Chauffeurs testen nieuwe technologie voor betere doorstroming
TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Chauffeurs testen nieuwe technologie voor betere doorstroming

Chauffeurs testen nieuwe technologie voor betere doorstroming

 /5
0 (0stemmen)

Betere doorstroming van het verkeer, veiligere situaties en minder uitstoot. Dat is het doel van een proef met vrachtwagens die in konvooi rijden. De chauffeurs hebben nieuwe technologie aan boord, waardoor ze in treintjes achter elkaar aan kunnen rijden.


In totaal gaat het om zo'n 250 testritten. Chauffeurs maken kennis met 'connected technologie'. Zo hebben chauffeurs onder meer smartphones aan boord, waarmee ze met verkeerslichten kunnen communiceren. "Dan krijgen ze met het konvooi voorrang op het andere verkeer", legt Robbert Janssen van TNO uit.

"Die verkeersregelinstallaties worden nu in Nederland uitgerold. Vrachtwagens hoeven dan minder af te remmen en op te trekken, wat beter is voor het milieu." Dinsdagmiddag wordt het proces met deze installaties getest en gedemonstreerd op de Maasvlakte. 

Constante snelheid

Een ander voorbeeld van nieuwe technologie aan boord die wordt getest, is Adaptive Cruise Control (ACC). De wagen houdt een constante snelheid aan en vermindert snelheid als een voorliggende wagen vertraagt. Ook worden camera's en radars ingezet om het konvooi goed te laten verlopen en de doorstroming te verbeteren.

Volgens Janssen zie je de doorstroming pas op grotere schaal als veel vrachtwagens zijn voorzien van de nieuwe technologie. "Maar al die chauffeur-ondersteunende systemen zijn wel een goed idee om bijvoorbeeld kop-staartbotsingen op te lossen. Dat werkt al wanneer enkele vrachtwagens de technologie hebben."

Taken veranderen

Gaat het vak van vrachtwagenchauffeur veranderen door de nieuwe technologie? "In zekere zin wel", zegt Janssen. "Soms wordt gezegd dat we over een paar jaar geen vrachtwagenchauffeurs nodig hebben, maar ik denk dat dat wel meevalt."

 

"Onderweg zullen de ondersteunende systemen meer taken kunnen overnemen, maar die systemen zijn nog niet ingericht op het eerste stukje naar de stad toe en het laatste stukje de stad in met een vrachtwagen. De taken veranderen, maar chauffeurs blijven hard nodig."

De proef met vrachtwagens is niet nieuw. Twee jaar geleden werd de test al vanuit truckfabrikanten en het ministerie van infrastructuur aangekondigd.

Bron: RTV Rijnmond

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)