Bezig met laden...

Konvooi vrachtwagens communiceert met elkaar en met verkeerslichten | TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam "»" artikelen "»" Konvooi vrachtwagens communiceert met elkaar en met verkeerslichten
TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Konvooi vrachtwagens communiceert met elkaar en met verkeerslichten

Konvooi vrachtwagens communiceert met elkaar en met verkeerslichten

 /5
0 (0stemmen)

Er rijden deze week verschillende vrachtwagenkonvooien door Nederland. In totaal maken ze 250 ritten. De trucks zijn uitgerust met technologie als adaptive cruise control en kunnen daardoor dicht op elkaar rijden. Ze kunnen ook communiceren met verkeersregelinstallaties, waardoor ze veilig met z’n allen tegelijk een kruispunt over kunnen.


Dit alles gebeurt onder de noemer Experience Week Connected Transport, een initiatief van Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Tal van transporteurs, chauffeurs en onderzoeksinstellingen doen mee. Doel is de efficiency, veiligheid en duurzaamheid in de logistiek verbeteren.

Anders

Het testen vindt plaats in drie regio’s. De konvooien rijden van het Albert Heijn-distributiecentrum in Tilburg naar Venlo en Antwerpen, van de Bloemenveiling Aalsmeer naar de Duitse grens en tussen de Maasvlakte, Rotterdam en Dordrecht. Vrijdag 5 oktober is er een slotevent op de ECT Terminal Rotterdam.

“Anders dan bij een eerdere proef met platooning van twee jaar terug, gaat deze proef nu met beladen vrachtwagens, die in een logistiek proces zitten met een strakke planning en timeslots voor de levering”, zegt Dirk-Jan de Bruijn, die de week handen en voeten heeft gegeven en de spil is tussen de deelnemende partijen.

iVRI’s

Dynniq zorgt voor de connectie tussen de trucks en intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s). Spil hierin is de app GreenFlow for Trucks die chauffeurs op hun telefoon moeten hebben. Nadert het konvooi, dan krijgen de iVRI’s een seintje. Slimme software past timing aan, zodat de vrachtwagens met z’n allen veilig en zonder te stoppen de kruispunten over kunnen.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bespreekt na de testweek met de betrokken bedrijven waar de kansen liggen, wat de successen zijn en waar nog verbeteringen nodig zijn.

Bron verkeersnet

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)