Bezig met laden...

Slimme technologie moet vrachtauto's door laten rijden | TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam "»" artikelen "»" Slimme technologie moet vrachtauto's door laten rijden
TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Slimme technologie moet vrachtauto's door laten rijden

Slimme technologie moet vrachtauto's door laten rijden

 /5
0 (0stemmen)

TILBURG - Uitgezwaaid met zwart-wit geblokte vlaggen vertrok maandagmorgen onder luid getoeter een speciaal konvooi van drie vrachtwagens vanuit Tilburg: ze gaan testen hoe ze efficiënter en veiliger door het verkeer kunnen komen.


Het was de symbolische start van de 'Experience week connected transport', die van start ging bij het distributiecentrum van Albert Heijn op bedrijventerrein Loven. De week staat in het teken technologie en logistiek: hoe kunnen technologische ontwikkelingen bijdragen aan een veiliger, duurzamer en efficiëntere inzet van vrachtwagens? Want, stelde de Tilburgse wethouder Mario Jacobs tijdens de opening: ,,Als je de stap naar verslimming niet doet, dan verlies je de strijd."

Seintje

Een speciale app communiceert met de verkeerslichten op de Burgemeester Bechtweg.
De gemeente Tilburg heeft drie verkeerslichten op de Burgemeester Bechtweg tussen het AH-distributiecentrum en de N65 beschikbaar gesteld voor het experiment. De iVRI's (intelligente verkeersregel installaties) krijgen een seintje als een konvooi van drie vrachtwagens aan komt rijden. Ze proberen het konvooi met prioriteit voor te laten gaan door eerder of langer op groen licht te gaan.

De chauffeurs zien met een speciale app in hun cabine met welke snelheid ze het verkeerslicht het best kunnen naderen. Daarnaast beschikken ze over adaptive cruise control die regelt dat de vrachtwagens op een vaste afstand van elkaar blijven rijden.

Vanuit het distributiecentrum van Albert Heijn vertrekken wekelijks tussen de 1000 en 1200 ritten naar supermarkten in Nederland en België.

De proef, duurt een week, er staan ook testen op de rol in de regio's Rotterdam en Helmond. In totaal gaan zo'n 250 vrachtwagens het zogeheten 'connected transport' in praktijk brengen. TNO onderzoekt de testresultaten, de bevindingen worden begin november verwacht.

 

Bron: Hein Eikenaar, www.bd.nl 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)