Bezig met laden...

Grootschalige test met ‘slimme trucks’ in Nederland | TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam "»" artikelen "»" Grootschalige test met ‘slimme trucks’ in Nederland
TL - Connected Transport - Corridor Groot Rotterdam

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Grootschalige test met ‘slimme trucks’ in Nederland

Grootschalige test met ‘slimme trucks’ in Nederland

 /5
0 (0stemmen)

In Nederland vindt deze week een grootschalige test plaats met connected trucks. Deze vrachtwagens zijn voorzien van slimme technologie en worden getest in de logistieke praktijk, dus mét lading.


Initiatiefnemer is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Andere deelnemende organisaties zijn regionale overheden, kennisinstellingen, vervoerders en verladers.

Het gaat onder meer om diverse transportbedrijven, waaronder Peter Appel, DHL, J. Starmans, Overbeek, Van der Slot Logistics, Van de Broek Logistics, De Rijke, Cornelissen Groep, GVT en Jan de Rijk. Ook voertuigfabrikant DAF, verzekeraar TVM, branchevereniging TLN, Havenbedrijf Rotterdam en terminalbedrijf ECT doen mee.


Konvooi

Tussen 1 en 5 oktober worden 250 ritten uitgevoerd met in konvooi rijdende trucks van verschillende vervoerders, allen voorzien van de laatste connected technologie. ‘Niet eerder werd dergelijke technologie in deze omvang in de praktijk getest’, aldus de initiatiefnemers in een gezamenlijk bericht.

De nieuwe test heeft de naam Experience Week meegekregen en is een vervolg op de eerdere Truck Platooning Challenge van april 2016. Destijds werd zonder lading gereden, maar nu wordt geëxperimenteerd mét lading, op echte routes. De ritten starten vanuit zes verschillende locaties: Helmond, Tilburg, Rotterdam/Maasvlakte, Moerdijk, Roosendaal en Aalsmeer.

De routes liggen allemaal in de corridor Amsterdam-Antwerpen en Rotterdam-Ruhrgebied. Focus ligt op de verbinding tussen verkeersmanagement en logistiek. Zo wordt onder meer gekeken naar de interactie met slimme verkeerslichten, die onder de vlag van het samenwerkingsverband Talking Traffic de komende tijd landelijk worden geïntroduceerd.

Meer hierover in de papieren editie van Nieuwsblad Transport van deze week.

 

Bron: Tom van Gurp, www.nieuwsbladtransport.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)