Bezig met laden...

Seat gebruikt drone om auto-onderdelen te vervoeren | Dutch Drone Community | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Drone Community "»" artikelen "»" Seat gebruikt drone om auto-onderdelen te vervoeren
Dutch Drone Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

Seat gebruikt drone om auto-onderdelen te vervoeren

 /5
0 (0stemmen)

De Spaanse autobouwer Seat maakt sinds een paar weken gebruik van een drone om auto-onderdelen te vervoeren tussen twee fabrieken. Stuurwielen en airbags worden door de drones vervoerd van een logistiek centrum naar de assemblagelijn van de autobouwer.

Met de inzet van drones wil Seat de flexibiliteit van de productielijn verbeteren. De afstand tussen het logistieke centrum in Abrera en de fabriek in Martorell bedraagt volgens Seat ongeveer twee kilometer. Met een drone is een stuurwiel of een airbag in 15 minuten af te leveren; een vrachtwagen doet volgens de autobouwer 90 minuten over het leveren.

1,7 meter

De Britse krant The Daily Star meldt dat de drones een diameter hebben van 1,7 meter. De vracht wordt verpakt in een capsule van koolstofvezel en vervolgens met een magneet vastgemaakt aan de drone. Met een snelheid van 40 kilometer per uur legt de drone de afstand tussen de fabrieken af in ongeveer 4 minuten. Daarbij vliegt de drone op 95 meter hoogte.“Revolutie”

“Bezorgingen met een drone gaan voor een revolutie zorgen in de logistiek. Voor Seat bijvoorbeeld wordt de levertijd 80 procent korter. Met deze innovatie boosten we ‘industrie 4.0’ en worden we efficiënter, meer agile en competitiever. Bovendien worden we ook duurzamer”, stelt Christian Vollmer, vice-president productie en logistiek.

Met ‘industrie 4.0’ wil Seat de productiefabrieken duurzamer en slimmer maken. Daarvoor worden digitale oplossingen ontwikkeld waarmee het bedrijf efficiënter en flexibeler moet worden. Het inzetten van drones voor de logistiek past in dit streven.

Het gebruik van drones voor het vervoeren van goederen is op zichzelf niet nieuw, maar meestal gaat het dan om  Online retailer Amazon leverde in 2016 al het eerste pakketje af met een drone. In Afrika worden sinds een paar maanden medicijnen met drones bezorgd bij ziekenhuizen. De Duitse postbezorger DHL vervoert medicijnen van het Duitse vasteland naar Waddeneiland Juist.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)