Bezig met laden...

Brandweer zette drone in bij grote brand in Almelo | Dutch Drone Community | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Drone Community "»" artikelen "»" Brandweer zette drone in bij grote brand in Almelo
Dutch Drone Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Brandweer zette drone in bij grote brand in Almelo

 /5
0 (0stemmen)

De brandweer in Almelo had recent haar handen vol aan een grote brand van een textielfabriek. Tijdens deze brand is er ook een drone ingezet om cruciale informatie te verzamelen.

Gevaarlijke brand

In de nacht van 5 op 6 januari 2020 zette de Almelose brandweer een drone in bij een grote brand. Een leegstaande textielfabriek ging die nacht in vlammen op, met een brand die alsmaar heviger werd. Tijdens deze gevaarlijke brand kwam de drone goed van pas om overzicht te krijgen.Drone

De brand brak rond twee uur s'nachts uit in bij het dak van een textielfabriek in Almelo. Om een goed overzicht van de situatie te krijgen, zette de brandweer al snel een drone in. Deze maakte vanuit de lucht beelden om de situatie in kaart te brengen. Hierdoor kon men snel een plan opstellen om het pand zo gericht mogelijk te blussen.

Brandweer

De brandweer was met vier blusvoertuigen, drie redvoertuigen en één drone aanwezig. Bij de brand zijn gelukkig geen gewonden gevallen, maar de oorzaak van de brand is helaas nog onbekend. Mogelijk worden er nog aanwijzingen gevonden op de dronebeelden. In Nederland maken verschillende brandweerafdelingen al een tijdje gebruik van drones.Rook

Terwijl de textielfabriek in brand stond, kwam veel rook vrij. Omwonenden van de wijk Indië kregen daarom het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatiesystemen uit te zetten. Naast het feit dat rook in je huis niet prettig is, kan het namelijk ook giftig stoffen bevatten, zoals het zeer gevaarlijke en dodelijk koolmonoxide. Inmiddels is de brand geblust en het gevaar geweken.

Bron: Drones.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)