Bezig met laden...

Haags bedrijf helpt Brits vliegveld Heathrow van illegale drones af | Dutch Drone Community | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Drone Community "»" artikelen "»" Haags bedrijf helpt Brits vliegveld Heathrow van illegale drones af
Dutch Drone Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Haags bedrijf helpt Brits vliegveld Heathrow van illegale drones af

 /5
0 (0stemmen)

Het Britse vliegveld London Heathrow gaat een beveiligingssysteem van het Haags technologiebedrijf Robin Radar Systems gebruiken om illegale drones uit het luchtruim te houden. 

Heathrow moest in het verleden al een paar keer het vliegverkeer stilleggen vanwege een of meer drones rond haar landingsbanen. Het anti-drone systeem van het Haagse bedrijf moet daar verandering in brengen door te zorgen dat het drukste vliegveld van Engeland dronevrij blijft. Met het systeem kunnen illegale drones in het luchtruim sneller worden gedetecteerd. Ook kan het systeem de dronepiloten snel opsporen.  

Directeur Siete Hamminga van Robin Radar Systems is verheugd dat Heathrow de technologie van zijn bedrijf gaat inzetten en denkt dat ‘dit kan bijdragen aan de veiligheid en beveiliging van passagiers en luchtvaartmaatschappijen’. 

Activistengroep Extinction Rebellion dreigde vorige zomer nog om het vliegverkeer te stremmen door met drones te vliegen in de buurt van Heathrow. Daarmee wilde de activisten voorkomen dat het vliegveld verder zou uitbreiden. 

Bron: AD

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)