Bezig met laden...

Defensie wil Nederland weerbaarder maken tegen dronedreigingen | Dutch Drone Community | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Dutch Drone Community "»" artikelen "»" Defensie wil Nederland weerbaarder maken tegen dronedreigingen
Dutch Drone Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu

Defensie wil Nederland weerbaarder maken tegen dronedreigingen

 /5
0 (0stemmen)

Een nieuwe Defensie-afdeling moet Nederland weerbaarder maken tegen dronedreigingen, schrijft het ministerie van Defensie woensdag op zijn website. De afdeling gaat onderzoeken hoe Nederland dreigingen van onbemande luchtvaartuigen, zogenoemde unmanned aircraft systems (UAS), kan tegengaan.

Steeds vaker gebruiken krijgsmachten, maar ook staatloze groeperingen, drones als wapen, schrijft Defensie. Inmiddels zijn drones al ingezet bij aanvallen op Russische militaire bases in Syrië en olie-installaties in Saoedi-Arabië.

"De spanning in de wereld is voelbaar en de dreiging van terrorisme actueel", schrijft Defensie. "Verschillende eenheden die in uiteenlopende omgevingen opereren, hebben te maken hebben met UAS-dreiging. Maar ook particulieren gebruiken drones regelmatig op een ongewenste of zelfs gevaarlijke manier, bijvoorbeeld in de nabijheid van vliegvelden of grote groepen mensen."

Defensie onderzoekt daarom met welke combinatie van mensen, middelen en manieren de dronedreiging tegen is te gaan. De afdeling gaat daarbij ook kijken welk materieel aangeschaft moet worden om de drones te onderscheppen. Ook de ontwikkeling van lasers als onderscheppingssysteem wordt door het ministerie bekeken.

Daarnaast onderzoekt Defensie met verschillende specialisten welke oplossingen er zijn voor specifieke dreigingen en scenario's en welke systemen daar het best bij passen.Bron: Nu.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)