Bezig met laden...

Toepassing drones binnen Smart Logistics | Dutch Drone Community | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Drone Community "»" artikelen "»" Toepassing drones binnen Smart Logistics
Dutch Drone Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

Toepassing drones binnen Smart Logistics

 /5
0 (0stemmen)

"Hoe kunnen drones de grootste toegevoegde waarde leveren?" Met die vraag centraal, organiseerde Connekt dit voorjaar twee inspiratiesessies.

De nieuwe Europese wetgeving vergroot de mogelijkheden van de dronetoepassingen. Verschillende marktpartijen werken aan voorbereidingen voor toepassingen in de logistiek. Door het delen van kennis en ervaringen kunnen we samen sneller en veiliger ontwikkelen. Sprekers van Airbus tot Avy en van provinciale samenwerkingen tot Rijkswaterstaat en Inspectie voor de Leefomgeving en Transport (ILT)  namen het publiek mee in de kansen en ontwikkelingen van drones.

Het netwerk is zich aan het ontwikkelen. ILT presenteerde het juridisch raamwerk, ondernemers hun ideeën etc. De progressie zit er in dat de implementatie van de verordening dichter bij komt en de plannen tot uitvoer komen.'Geen drones zonder sociale acceptatie'

Vassilis Agouridas van Airbus vatte de discussie mooi samen: “Zonder sociale acceptatie zullen drones nooit vliegen.” Zeker in de logistiek geldt dat de inzet van drones een aanvulling zou moeten zijn op bestaande mobiliteitsoplossingen. Denk aan medische of maritieme toepassingen met veel toegevoegde waarde. Alleen dan zal er echte zakelijke en sociale omarming zijn.

Bijdrage door Arjan van Vliet, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)