Bezig met laden...

Rijkswaterstaat Drone Challenge 2019-2020 | Dutch Drone Community | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Drone Community "»" artikelen "»" Rijkswaterstaat Drone Challenge 2019-2020
Dutch Drone Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

Rijkswaterstaat Drone Challenge 2019-2020

 /5
0 (0stemmen)

Na een succesvolle Rijkswaterstaat Drone Challenge in 2018 is Smart Patrol (het organiserend kernteam) verder gegaan met het opstellen van de eisen die worden gesteld aan een autonoom vliegende drone voor de ondersteuning van het proces Incidentmanagement op het water. Op 1 april 2019 is hiervoor met een groot aantal partijen als collega-overheden, kennisinstellingen en marktpartijen gewerkt aan de next step.Er zijn een aantal ontwikkelblokken benoemd en in volgorde gezet. Het vervolg krijgt vorm in een aanpak met een 3-tal sporen:

Spoor 1: inzet eigen Rijkswaterstaat team

Het Rijkswaterstaat Drone Team heeft inmiddels een gewaardeerde plaats binnen de scheepvaartoperatie en voorziet in een behoefte. Dit team krijgt bovendien de opgave om de (technische) integratie van beelden in het proces Incidentmanagement te realiseren en nieuwe, bruikbare sensortechnieken die op de markt komen (autonome ontwikkelingen) te testen.

Spoor 2: inrichten praktijklocatie

Langs de Waal, op het traject Nijmegen-Tiel wordt een praktijklocatie ingericht en beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van praktijktesten voor de drone-sector.

Spoor 3: ontwikkeling autonoom en op afstand vliegen met drones 

Rijkswaterstaat is met partijen in gesprek om te bezien op welke wijze de ontwikkelblokken een stap verder kunnen worden gebracht en hoe dit gevormd kan worden tot een inzetbaar prototype op het traject Nijmegen-Tiel.

Aansluiting wordt gezocht bij het Nederdrone samenwerkingsverband. Dit is een initiatief vanuit de Marine met betrokkenheid onder andere vanuit Kustwacht, KNRM, TU Delft, Provincie Noord-Holland en enkele start-ups. 

Tevens wordt aanvullend binnen het domein van Safety & Security samen met andere belanghebbende diensten, kennisinstellingen en marktpartijen gewerkt aan de opzet van een open ontwikkel-consortium voor 2020. Binnen dit consortium staat het autonoom start- en landingsplatform, het detect and avoid en fail safe meer centraal. En is daarom aanvullend. 

Rijkswaterstaat Drone Challenge is één van de innovatieve trajecten binnen het programma Smart Patrol, Scheepvaartverkeer- en Watermanagement. Heeft u vragen? Neem dan contact op met William Vermeulen - tel.: 06-52596321.

Bijdrage van Esther van der Veen, Rijkswaterstaat

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)