Bezig met laden...

Uspace: makkelijker en veiliger vliegen met drones | Dutch Drone Community | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Drone Community "»" artikelen "»" Uspace: makkelijker en veiliger vliegen met drones
Dutch Drone Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

Uspace: makkelijker en veiliger vliegen met drones

 /5
0 (0stemmen)

Uspace, of Unmanned Traffic Management (UTM), is het 'geautomatiseerde verkeersleidingssysteem' voor onbemande vliegtuigen op lage hoogte. Het biedt een set aan services en procedures voor operators en piloten waardoor het plannen en uitvoeren van dronevluchten efficiënter kan en het vliegen met drones gemakkelijker wordt. Dat is best bijzonder, want de beschikbare systemen zijn nog niet gevalideerd en een Europees operationeel concept wordt naar verwachting in oktober dit jaar opgeleverd door het CORUS (Concept of Operations for euRopean UTM Systems) project.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) leest mee en adviseert over het Europees operationeel concept; zo ook tijdens de laatste bijeenkomst in april in Rome. Mede op basis van de nieuwe droneregelgeving kunnen we al beginnen met implementatie van enkele “puzzelstukken” die bijdragen aan de realisatie van de totale Uspace: droneregistratie, dynamische dronekaart, zonering en een Uspace provider.

De droneregistratie bijvoorbeeld dient in 2020 gerealiseerd te zijn. Drone operators in de specific categorie en operators in de open categorie >250gram of met een sensor die persoonsgegevens kan registreren dienen zich dan geregistreerd te hebben, evenals de certified drones. Het droneregister is dus vooral een operatorregister. Daar komt meer bij kijken dan het inrichten van een database alleen! Zo dient de nationale regelgeving op orde te worden gebracht en dienen privacyregels gevolgd te worden. Ook dient er een internationale uitwisseling van gegevens te zijn en zullen cybermaatregelen genomen moeten zijn.

Daarnaast werkt IenW aan de dynamische dronekaart en LVNL aan de verwerving van een Uspace provider. We werken daarbij nauw samen om ervoor te zorgen dat de systemen interoperabel zijn. Bijdrage van Robin Valkenburcht, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)