Bezig met laden...

Europese Regelgeving nader beschouwd | Dutch Drone Community | Dutch Mobility Innovations

home "»" Communities "»" Dutch Drone Community "»" artikelen "»" Europese Regelgeving nader beschouwd
Dutch Drone Community

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Toevoegen nieuw tabblad

Voeg een hyperlink toe aan de communitynavigatie. U kunt linken naar interne of externe webpagina's. Voer de naam van het tabblad en de tab-URL in. Upload of kies een pictogram. Klik vervolgens op Opslaan.

De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Meld je Nu aan
Announcement 

Nieuw: download de gratis DMI app hier >>   

Europese Regelgeving nader beschouwd

 /5
0 (0stemmen)

Op 11 juni 2019 publiceerde de Europese Commissie de eerste regelgeving voor de inzet van drones. Ron van de Leijgraaf, van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nam hierop al een voorschot tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op 11 april eerder dit jaar. Wat betekent de nieuwe regelgeving voor de Nederlandse drone sector?

Wat opvalt is dat er geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen recreatieve en beroepsmatige beroepsvliegers. Beide worden op dezelfde manier behandeld in de regelgeving. Daarnaast is er een verdeling in drie categorieën:

  1. Open categorie
  2. Specific categorie
  3. Certified categorie

Deze verdeling is gebaseerd op het risico dat het vliegen met drones voor derden oplevert.

De open categorie omvat drone operaties met een laag risico. Voor deze categorie is geen toestemming van de autoriteiten nodig. Wel moet de drone operator zich registeren als hij met een drone van 250 gram of zwaarder vliegt en moet de piloot een opleiding volgen. Afhankelijk van de subcategorie is dit een online training met afsluitend examen of een combinatie van deze training met een klassikale opleiding met examen. De betrouwbaarheid van de drone wordt afgedekt door het stellen van producteisen aan de drone. De drone zal dus van een speciale markering en een CE keurmerk voorzien moeten zijn. De standaarden voor de producteisen moeten nog opgesteld worden door de industrie. Hier wordt de komende jaren aan gewerkt.

De specific categorie omvat operaties met een wat groter risico. Voor deze categorie moet de operator wel toestemming van de autoriteiten krijgen middels een vergunning. Op voorhand kent deze categorie geen beperkingen qua hoogte en afstand tot gebouwen of mensen. De operator zal een risicoanalyse voor de gewenste operatie moeten uitvoeren om aan te kunnen tonen dat de risico’s van de operatie beheersbaar blijven. Uit deze analyse volgen dan eisen aan de operatie, de piloot en de drone om het risico laag genoeg te houden. Deze analyse zal met een aanvraag naar ILT gestuurd moeten worden om de gewenste vergunning te krijgen.

Om de werklast voor de sector en voor ILT laag te houden zullen voor deze categorie een aantal standaard goedkeuringen opgesteld worden, de zogenaamde standaard scenario’s. Als een operator van zo’n scenario gebruik wil maken dan hoeft hij niet zelf een risico-analyse uit te voeren. Deze is al op voorhand gedaan en naar een standaard scenario vertaald. Momenteel zijn al een tweetal van deze standaard scenario’s beschikbaar.

De certified categorie is genoemd maar nog niet ingevuld. De komende tijd zullen de eisen voor deze categorie door de Europese Commissie en EASA nader uitgewerkt worden.

Bijdrage van Ron van de Leijgraaf, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)