Bezig met laden...

DRS nieuws: een nieuwe fase voor DRS breekt aan! | VM-IVRA & DRS | DMI

home "»" Community's "»" VM-IVRA & DRS "»" artikelen "»" DRS nieuws: een nieuwe fase voor DRS breekt aan!
VM-IVRA & DRS

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
DRS nieuws: een nieuwe fase voor DRS breekt aan!

DRS nieuws: een nieuwe fase voor DRS breekt aan!

De ontwikkeling van de DRS tool is zo’n vijf maanden geleden gestart. Net voordat de vakanties van start gaan zoomt projectmanager Nick Mijers uit en vertelt ons hoe het project er nu voor staat. ‘Het project heeft een mooie mijlpaal bereikt en gaat een nieuwe fase in!’

Nick Mijers: ‘De ontwikkeling van DRS is nu zo’n 5 maanden onderweg. De goede samenwerking binnen het project heeft geleid tot gestage voortgang. Er is een goede cadans binnen het team, waardoor functionaliteiten (als de benodigde technische randvoorwaarden) stapsgewijs worden ingevuld. Complimenten voor het NDW ontwikkelteam! We zijn nu halverwege het ontwikkeltraject en liggen nog steeds op schema. Dat stemt mij als projectmanager natuurlijk vrolijk.

Maar wat mij nog vrolijker maakt, zijn enthousiaste gebruikers. Daarom geven we sinds april maandelijks demo-webinars om iedereen mee te nemen in de bouw van onze applicatie. En we brengen ook een bezoekje aan alle RTT’s om daar DRS verder te presenteren.

Vanaf 1 augustus breekt een nieuwe fase in: de pre-productiefase. Die is gepland van 1 augustus tot 30 november. We hebben met de stuurlijn en expertgroep van DRS afgestemd dat we gaan schaduwdraaien met de nu gebouwde functionaliteit. Daarna kunnen we doorontwikkelen en ons opmaken voor de productiefase. De stuurlijn van DRS heeft gevraagd een plan van aanpak op te stellen voor de uitrol van DRS, dus daar werken we de komende tijd aan. Daarbij wordt ook de kerngroep regelscenario’s van RWS betrokken.

In de pre-productiefase starten we met de organisaties van de leden uit de expertgroep: gemeente Den Haag, gemeente Amsterdam, provincie Noord-Holland en twee verkeerscentrales van Rijkswaterstaat (Rhoon en Velsen).

Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe fase en ik wil nu alvast iedereen bedanken die de afgelopen maanden heeft bijgedragen aan de ontwikkeling. We hebben een mooie mijlpaal bereikt!’

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)