Bezig met laden...

5 x onwijs belangrijke technische zaken waar jij geen weet van hebt | VM-IVRA & DRS | DMI

home "»" Community's "»" VM-IVRA & DRS "»" artikelen "»" 5 x onwijs belangrijke technische zaken waar jij geen weet van hebt
VM-IVRA & DRS

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
5 x onwijs belangrijke technische zaken waar jij geen weet van hebt

5 x onwijs belangrijke technische zaken waar jij geen weet van hebt

We geven het toe: sommige projectactiviteiten zijn niet zo “sexy”. Ze vinden achter de schermen plaats en krijgen meestal niet zoveel media-aandacht. Maar daarmee doen we het werk van Rolf Krikke zeer zeker tekort. Rolf is technisch manager van zowel DRS als VM-IVRA. En hij deelt 5 van zijn onwijs belangrijke, maar niet zo sexy, activiteiten met ons. Wedden dat jij ze niet alle vijf kunt raden?

Dit zijn de vijf technische activiteiten die onwijs belangrijk zijn voor alle wegbeheerders die met DRS en VM-IVRA gaan werken:

1) Cybersecurity 
De DRS tool moet natuurlijk zo veilig zijn dat kwaadwillenden niet zomaar via DRS kunnen inbreken op de operationele systemen van wegbeheerders. Er zijn daarom allerlei landelijke security-eisen (BIO) waaraan moet worden voldaan. Om te testen of alles goed is ingeregeld heeft Rolf penetratietesten laten uitvoeren. Daarin gaan hackers proberen in te breken op DRS en diep in de organisatie te komen. Goed nieuws: de tool is zeer veilig bevonden en we hebben voldaan aan alle security voorwaarden! Daar heeft VM-IVRA straks ook voordeel van, want die gaat grotendeels van dezelfde systeemarchitectuur gebruik maken. 

2) AVG 
In de tool worden ook persoonsgegevens opgeslagen. Daarvoor wordt een samenwerkingsovereenkomst opgesteld en getekend met daarin afspraken over de manier waarop deze data verwerkt wordt. Ook hier heeft VM-IVRA straks voordeel van het werk van DRS, die daarin al veel verder is. Zo weet je zeker dat belangrijke gegevens straks niet op straat komen te liggen. 

3) DVM Exchange 
In DRS maken we koppelingen met de netwerkmanagementsystemen (NMS) van allerlei wegbeheerders. Daardoor zijn bijvoorbeeld DRIP’s en VRI’s automatisch te zien in DRS en kan bij het opstellen van een scenario direct gekozen worden uit de beschikbare middelen. Geen handwerk meer dus, maar simpel aanklikken

De koppeling tussen de DRS tool en de NMS-en van alle wegbeheerders hebben we geregeld met DVM Exchange. Dat is een standaard protocol waarmee de communicatie over en weer geregeld wordt, zodat informatie vanuit het ene systeem goed in het andere systeem te zien is. Zo’n verbinding moet uitgebreid getest worden want we willen natuurlijk niet dat een NMS een storing krijgt door DRS. De testen die nu zijn uitgevoerd (o.a. duurtest) zijn allemaal goed gegaan en dat betekent dat in de uitrolfase alle NMS-en op DRS kunnen worden aangesloten. 

4) VPN tunnels
De verbinding tussen de NMS-en en DRS moet natuurlijk wel veilig zijn. Daarom wordt een soort veilige tunnel aangelegd waarin je de DVM exchange verbinding aanlegt. Een belangrijke volgende stap waar Rolf nu zijn pijlen op richt. Wanneer de VPN verbindingen zijn gerealiseerd stroomt DRS vol met informatie uit de NMS-en: een mijlpaal waar alle gebruikers veel voordeel van gaan hebben! Ook zeer waardevol voor VM-IVRA!

5) Plek op de desk
DRS wordt straks ook gebruikt door onze wegverkeersleiders. Waar op de desk krijgt de DRS tool een plek? Hoe beschikbaar moet de tool zijn? Met andere woorden: moet DRS continu openstaan op een eigen scherm of kan ie ook weggeklikt worden? Rolf heeft hiervoor, samen met de betrokken RWS collega’s, een notitie geschreven waarin deze aspecten zijn beschreven. Binnenkort wordt hier een klap op gegeven. En dat is belangrijk, omdat er natuurlijk een link is met de manier waarop de techniek wordt ontwikkeld. 

Wil je nog meer weten van deze technische ontwikkelingen? Benader Rolf dan direct via rolf.krikke@rws.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)