Bezig met laden...

DRS Expertblog: 'Knippen en plakken is toch niet meer van deze tijd?!' | VM-IVRA & DRS | DMI

home "»" Community's "»" VM-IVRA & DRS "»" artikelen "»" DRS Expertblog: 'Knippen en plakken is toch niet meer van deze tijd?!'
VM-IVRA & DRS

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
DRS Expertblog: 'Knippen en plakken is toch niet meer van deze tijd?!'

DRS Expertblog: 'Knippen en plakken is toch niet meer van deze tijd?!'

Grootschalige werkzaamheden op de A1 tussen Deventer-Oost en knooppunt Azelo. Over een lengte van ca. 42 kilometer wordt een extra rijstrook aangelegd. Geen werk wat in een weekend gereed is: tussen 2019 en 2021 schuiven de werkvakken steeds op. En krijgen weggebruikers steeds te maken met verschillende maatregelen en omleidingen. Een flink karwei dus om de regelscenario’s op te stellen, te implementeren maar ook gedurende de looptijd van het project te beheren.

Ik was daar zelf ook bij betrokken en vond het een leuke, uitdagende klus. We hadden natuurlijk veel overleg met onze stakeholders en de aannemer over de diverse fases van het project en de impact ervan. En daar bouwden we dan het regelscenario omheen. Van vooraankondigingen tot de maatregelen tijdens de werkzaamheden zelf. Belangrijk om zaken goed in te regelen voor zowel de wegverkeersleiding als de weggebruiker.

Toch geef ik meteen toe dat we af en toe zaten te mopperen op de manier waarop we de scenario’s moesten opstellen. Dat gebeurt ook nu nog met Visio, een nogal gebruikersonvriendelijk systeem voor het opstellen van scenario’s als je het mij vraagt. Ook kleine wijzigingen leveren veel werk op. En gezien de omvang van de werkzaamheden en het opschuiven van wegvakken had we natuurlijk regelmatig wijzigingen. En dus wederom opnieuw gaan knippen en plakken in Visio, pdf van maken en weer rondsturen. Dat is toch niet meer van deze tijd?!

Toen ik werd benaderd om met mijn ervaring aan te schuiven in de expertgroep DRS zei ik direct ‘ja’. Want ik weet zeker dat dit arbeidsintensieve proces veel sneller, beter en eenvoudiger kan. Waardoor ons werk niet alleen leuker wordt en minder tijd kost, maar het risico op fouten ook afneemt.

Ook het rondsturen van de opgestelde scenario’s aan collega-wegbeheerders en het accorderen in de regio gaat straks met DRS eenvoudiger. Iedereen logt in hetzelfde systeem in en heeft altijd beschikking over de laatste versie. Dit geldt ook voor de wegverkeersleiders want straks kijken ook zij in DRS en hebben dus de beschikking over de meest actuele en relevante regelscenario’s. Ze kunnen daar snel en eenvoudig de benodigde informatie uithalen, maar ook doorklikken voor meer informatie. DRS heeft straks dus meer functionaliteiten en zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot dezelfde versie; echt winst!

De pre-productiefase is nu in volle gang. Collega’s van RWS en andere koploperwegbeheerders testen nu of scenario’s goed ingevoerd kunnen worden in de tool. Zo leren we wat er nodig is om goed met DRS te kunnen werken. Zitten er nog foutjes in? Hoeveel tijd kost het opstellen? En is er een werkinstructie of opleiding nodig? 

Ik roep mijn collega AVM-ers en wegverkeersleiders graag nogmaals op om een kijkje te nemen in de DRS tool of bij de volgende demo op 23 september. Ook jullie krijgen vroeg of laat te maken met DRS, dus geef nu je feedback en bereid je voor op deze nieuwe tool!

 

Dirk Oostenbrug
Adviseur Verkeersmanagement VC NON
Rijkswaterstaat 

 

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)