Bezig met laden...

De toekomst van regelscenario’s: DRS, CHARM en VM-IVRA | VM-IVRA & DRS | DMI

home "»" Community's "»" VM-IVRA & DRS "»" artikelen "»" De toekomst van regelscenario’s: DRS, CHARM en VM-IVRA
VM-IVRA & DRS

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
De toekomst van regelscenario’s: DRS, CHARM en VM-IVRA

De toekomst van regelscenario’s: DRS, CHARM en VM-IVRA

Van evenementen zoals de Formule 1 in Zandvoort tot werkzaamheden en incidenten op de weg: regelscenario’s zijn onmisbaar voor een vlotte en veilige doorstroming van het wegverkeer op het hoofd- en onderliggend wegennet. Maar hoe ziet de toekomst van regelscenario’s eruit met de komst van projecten als CHARM en Digitalisering Regelscenario’s?

Een regelscenario is een soort draaiboek waarin is vastgelegd hoe te handelen bij een verkeerssituatie: welke verkeersmaatregelen moeten op welk moment worden ingezet of beëindigd? Naar schatting zijn er op dit moment tussen de 5000 en 6000 actuele regelscenario’s binnen de verkeerscentrales van Rijkswaterstaat. 

Het huidige proces verbeteren
De adviseurs verkeersmanagement (AVM) maken en beheren de regelscenario’s en de wegverkeersleiders (WVL) zetten ze in. Het maken van een regelscenario in de Visio applicatie is nu voor de AVM een tijdrovende en omslachtige klus. Als het scenarioboekje (regionaal) goedgekeurd is, wordt deze geconfigureerd in MobiMaestro en komt als papieren boekje in de kast bij de WVL terecht. Dat kan gemakkelijker, sneller en beter voor zowel de AVM als de WVL. Binnen Rijkswaterstaat zijn er twee projecten die hier een belangrijke bijdrage aan leveren: CHARM en DRS.

Uniforme, digitale regelscenario’s met DRS
Het project Digitaliseren regelscenario’s (DRS) implementeert een digitale (IT) tool waarmee alle regelscenario’s op uniforme wijze digitaal ontworpen, goedgekeurd, beheerd en geraadpleegd kunnen worden. De gebruiksvriendelijke tool gaat ten opzichte van Visio zorgen voor tijdswinst en gemak voor de AVM. De WVL raadpleegt de tool en heeft zo altijd de actuele versie op het scherm. Zo voorkomen we dat verouderde versies rondzwerven waardoor fouten gemaakt kunnen worden. Het project DRS is een samenwerking van alle wegbeheerders zodat landelijke uniformiteit ontstaat. Eind dit jaar is de tool gereed, in 2022 wordt de tool landelijk geïmplementeerd.  

Eén systeem voor alle RWS verkeerscentrales: CHARM 
Met het programma CHARM implementeert Rijkswaterstaat één softwarepakket voor wegverkeersmanagement in alle wegverkeerscentrales: DYNAC. DYNAC vervangt een deel van de huidige, vaak verouderde softwaresystemen en maakt vernieuwingen (zoals datagebruik uit voertuigen) mogelijk. Naast het implementeren van dit nieuwe systeem worden werkinstructies en- protocollen aangepast om samen als één verkeerscentrale vanuit zes verschillende locaties te kunnen opereren. Met de komst van DYNAC worden ook de applicaties MobiMaestro en CDMS vervangen; applicaties die de WVL nu gebruikt voor o.a. het inzetten van regelscenario’s. 

Relatie tussen CHARM en DRS
Er is een relatie tussen de regelscenario’s die in de DRS-tool staan en het inzetten hiervan in DYNAC. Om deze goed op elkaar aan te laten sluiten is er nauw contact tussen het project DRS en CHARM. Zo zijn onder andere de belangrijkste raakvlakken benoemd en wat dit voor beide projecten betekent. Het gaat dan bijvoorbeeld over plannen op maat (iWAP’s) die DYNAC aan de WVL voorstelt, maar ook over naamgeving en nummering. Binnenkort meer hierover! 

Naast opstellen en inzetten ook delen (VM-IVRA) 
DRS en CHARM vormen samen met het project VM-IVRA een keten:

  • Het maken, beheren en goedkeuren van regelscenario’s gebeurt via de DRS-tool. Nadat een regelscenario is goedgekeurd wordt deze geconfigureerd in DYNAC zodat de WVL schakelingen uit het regelscenario (met daarin maatregelen zoals het zetten van teksten op drip’s) in kan zetten. 
  • Het inzetten van een schakeling uit een regelscenario gebeurt dan dus vanuit DYNAC. Waar we nu nog vijf MobiMaestro’s en vijf CDMS-en hebben, gebeurt dat dan landelijk vanuit hetzelfde systeem. 
  • VM-IVRA gaat nog een stapje verder en richt zich op het delen van informatie o.a. over de ingezette schakelingen met de navigatieserviceproviders. Daarmee verbinden we wegkantsystemen met in-car technologie en ontstaat als het ware een extra kanaal in de auto voor verkeersmanagementinformatie.

Deze keten is in de infographic (zie bijlage) goed weergegeven en toont ook de onderlinge verbindingen. 

Wat wil jij weten?
De komende maanden beantwoorden we jullie vragen over de relatie tussen CHARM en DRS omdat we merken dat hier veel behoefte aan is. Heb jij ook een vraag? Stuur ‘m dan naar info@vmivra-drs.nl of CHARM@rws.nl. We gaan daar dan direct mee aan de slag!

De vragen en antwoorden vind je binnenkort op RWS intranet, hier op DMI en in de nieuwsbrieven van DRS en CHARM. Meer informatie over de projecten vind je op RWS intranet (DRS en CHARM) of hier in deze community. 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)