Bezig met laden...

Zijn digitale regelscenario’s straks nog wel nodig als DYNAC draait? | VM-IVRA & DRS | DMI

home "»" Community's "»" VM-IVRA & DRS "»" artikelen "»" Zijn digitale regelscenario’s straks nog wel nodig als DYNAC draait?
VM-IVRA & DRS

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Zijn digitale regelscenario’s straks nog wel nodig als DYNAC draait?

Zijn digitale regelscenario’s straks nog wel nodig als DYNAC draait?

De komende weken geven we antwoord op veel gestelde vragen over de toekomst van regelscenario’s en de relatie tussen CHARM en DRS. Voor het antwoord op de eerste vraag gaan we langs bij adviseur verkeersmanagement Peter Besselink en wegverkeersleider Yarrik van Raamsdonk.

Zijn digitale regelscenario’s straks nog wel nodig als DYNAC draait?

Peter Besselink (AVM en lid van het DRS Expertteam): “Regelscenario’s blijven nodig en dus blijven ze bestaan, ook als DYNAC draait. Het ontwerpen, afstemmen met regionale partners en het goedkeuren doen wij AVM-ers straks met behulp van de DRS-tool. Zo werken we uniform en efficiënt met elkaar samen. Nadat regelscenario’s zijn goedgekeurd worden ze geconfigureerd in DYNAC (of een ander netwerkmanagementsysteem in het geval van een andere wegbeheerder), zodat wegverkeersleiders ze snel kunnen inzetten.”

Yarrik van Raamsdonk (wegverkeersleider (WVL) en lid van het ontwerpteam bij CHARM): “Regelscenario’s blijven inderdaad bestaan maar met de komst van DYNAC heeft de WVL er straks minder nodig. Het systeem geeft in een aantal situaties namelijk een advies van in te zetten maatregelen dat door de WVL kan worden overgenomen. Dit gebeurt op basis van de informatie die de WVL in DYNAC zet en die de AVM-er vooraf heeft geconfigureerd. Hierdoor kunnen wij als WVL maatregelen inzetten zonder regelscenario’s erbij te hoeven pakken.

Maar DYNAC bevat niet in alle situaties alle informatie die wij op dat moment nodig hebben. Daarvoor hebben we DRS nodig. Denk maar een kaart met de omleidingen die ingezet worden, welke drip’s van partners ingezet worden met welke teksten, waar een tekstwagen precies geplaatst moet worden en of je nog een regionale partner moet bellen. Het is fijn dat dit straks digitaal kan en we niet door papieren boekjes hoeven te bladeren.”

Wat wil jij weten?
De komende maanden beantwoorden we jullie vragen over de relatie tussen CHARM en DRS omdat we merken dat hier veel behoefte aan is. Heb jij ook een vraag? Stuur ‘m dan naar info@vmivra-drs.nl of CHARM@rws.nl. We gaan daar dan direct mee aan de slag!

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)