Bezig met laden...

In een paar klikken de juiste informatie op je scherm: hoe fijn is dat?! | VM-IVRA & DRS | DMI

home "»" Community's "»" VM-IVRA & DRS "»" artikelen "»" In een paar klikken de juiste informatie op je scherm: hoe fijn is dat?!
VM-IVRA & DRS

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
In een paar klikken de juiste informatie op je scherm: hoe fijn is dat?!

In een paar klikken de juiste informatie op je scherm: hoe fijn is dat?!

Drewes van Huizen is wegverkeersleider VCNL bij Rijkswaterstaat en lid van de DRS Expertgroep. Hij schrijft de vierde DRS Expertblog: 
 
Waar tot nu toe de ontwikkeling van de DRS-tool met name op functionaliteiten voor het ontwerpen, goedkeuren en beheren lag, is nu de fase aangebroken waarin het raadplegen van regelscenario’s mogelijk wordt gemaakt. Een interessante fase voor mij als wegverkeersleider, want ik ben erop gebrand dat de DRS-tool voor mij en mijn collega’s heel gebruiksvriendelijk is.

Wat doet een wegverkeersleider met regelscenario’s? Bij incidenten is het 9 van de 10 keer zo dat een wegverkeersleider op basis van ervaring weet welke handelingen hij moet verrichten. Bij werkzaamheden, evenementen of speciale feestdagen ligt dat anders. Deze zijn wat unieker en daarom pakken wij er het opgestelde regelscenario bij. We zien daarin snel welke maatregelen we kunnen inzetten als we een omleiding instellen en welke partijen we daarover moeten informeren. 

Belangrijk is dus de snelheid en overzichtelijkheid. De veiligheid op de weg is in het spel en iedere seconde kan tellen. Het is dus een nadrukkelijke wens dat we niet te vaak  hoeven te klikken om te vinden wat we zoeken. Ook is het belangrijk dat er een uniforme taal en nummering wordt gehanteerd, want dat is nodig bij regio overstijgende omleidingen. Je moet dan zeker weten dat je collega in een andere verkeerscentrale dezelfde acties onderneemt en begrijpt wat jij bedoelt. Ik ben dan ook ontzettend blij dat de DRS-tool door meerdere wegbeheerders wordt ontwikkeld en we streven naar landelijke uniformiteit.

Hoe gaat het raadplegen van regelscenario’s nu in z’n werk? Bij ons is het zo, en ik weet dat dat bij meer verkeerscentrales zo is, dat de adviseurs verkeersmanagement (AVM-ers) voor ons regelscenario’s klaarzetten. Zij voorzien welke scenario’s in welke diensten relevant kunnen zijn en ze zetten de PDF’s met regelscenario’s simpelweg in een Outlook agenda bij de behorende dienst. Deze actie is straks niet meer nodig, want wegverkeersleiders kunnen in de DRS-tool zelf snel en eenvoudig selecteren op relevante en actuele regelscenario’s. Ze kunnen een scenario inzien, de benodigde informatie vergaren en ze weten zeker dat ze altijd naar de juiste versie kijken. Iedere update die een AVM-er doet in een scenario is namelijk direct zichtbaar voor de wegverkeersleiders: een prettig idee vind ik zelf. Zeker bij werk-in-uitvoering scenario’s bij langlopende werkzaamheden, want dan kan het zomaar voorkomen dat er een verouderd boekje rondzwerft.

Een ander voordeel van de DRS-tool vind ik de cross reference functionaliteit. Op dit moment kiezen wij er altijd voor om een aantal dagen van tevoren de relevante PDF-jes te printen en handmatig te controleren of er overlap zit tussen de regelscenario’s. Dat zou namelijk kunnen leiden tot een onmogelijke situatie waarbij een omleiding is ingesteld over een afgesloten weg. De DRS-tool gaat er gelukkig voor zorgen dat dat handwerk niet meer nodig is. De tool geeft zelf een waarschuwing wanneer een AVM-er een instrument gaat bewerken die ook voorkomt in andere scenario’s. 

Het zal best even wennen zijn om op een scherm te kijken en afscheid te nemen van de geprinte boekjes. We doen het immers al jaren zo en verandering kan moeilijk zijn. Maar als we even de tijd nemen om te leren werken met DRS en er handigheid in krijgen, dan weet ik zeker dat iedere wegverkeersleider ervan gaat profiteren. 

Het is nu mijn taak om feedback op te halen vanuit collega-wegverkeersleiders. Een aantal van hen vraag ik gericht om met de DRS-tool te gaan spelen en te ervaren hoe het werkt. Zo kunnen we er nog ontwerpfouten uithalen. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat zoveel mogelijk wegverkeersleiders een eigen testaccount aanvragen en feedback leveren, want zo zorgen we er gezamenlijk voor dat de tool voldoet aan onze wensen. Jij doet toch ook mee?

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)