Bezig met laden...

Zijn er straks directe koppelingen tussen de DRS-tool en Dynac? | VM-IVRA & DRS | DMI

home "»" Community's "»" VM-IVRA & DRS "»" artikelen "»" Zijn er straks directe koppelingen tussen de DRS-tool en Dynac?
VM-IVRA & DRS

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Zijn er straks directe koppelingen tussen de DRS-tool en Dynac?

Zijn er straks directe koppelingen tussen de DRS-tool en Dynac?

De komende weken geven we antwoord op veel gestelde vragen over de toekomst van regelscenario’s en de relatie tussen CHARM en DRS. Voor het antwoord op de tweede vraag gaan we langs bij technisch manager DRS Rolf Krikke en clustercoordinator beheer CHARM Ron Phaff. 

Beide systemen hebben informatie van elkaar nodig. De DRS-tool heeft informatie uit Dynac nodig om regelscenario’s te kunnen maken en Dynac uit de DRS-tool om regelscenario’s in te kunnen zetten. In de praktijk zouden hier twee afzonderlijke koppelingen tussen de systemen voor nodig zijn.

Van Dynac naar DRS-tool: DVM Exchange verbinding
Rolf Krikke (Technisch manager DRS): ‘De DRS-tool heeft informatie van alle wegbeheerders nodig over de instrumenten op straat die ingezet kunnen worden binnen regelscenario’s. Denk bijvoorbeeld aan DRIPs, VRI’s en TDI’s. Voor al die instrumenten willen we minimaal weten wat de exacte naam is, wie de eigenaar is en natuurlijk waar dat instrument staat. Dit is in het project gerealiseerd door een DVM Exchange verbinding te realiseren met de netwerkmanagementsystemen (NMS) van de wegbeheerders. Dit is een standaard koppelvlak dat in alle NMS-en aanwezig is, wat de uitrol aanzienlijk vereenvoudigt. Bij Rijkswaterstaat neemt Dynac de NMS-functie van Mobimaestro over.’

Van DRS-tool naar Dynac: eerst handmatig, in de toekomst automatisch?
Ron Phaff (Clustercoördinator Beheer van CHARM): ‘In de DRS-tool worden regelscenario’s ontwikkeld en afgestemd die wegverkeersleiders vervolgens in een NMS kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld het managen van verkeer rond een evenement waarbij allerlei omleidingen moeten worden ingezet. De afspraken die dan rondom dat evenement in DRS zijn vastgelegd moeten nog wel los in Dynac worden geprogrammeerd (geconfigureerd), zodat bijvoorbeeld de DRIP’s op straat de juiste omleidingsroutes tonen. Dat gaat in eerste instantie nog met de hand, wat nu ook al het geval is bij Mobimaestro en CDMS, en wordt meestal gedaan door een Adviseur Verkeersmanagement (AVM).

Hoe mooi zou het zijn als dit in de toekomst automatisch kan gebeuren? Daarvoor zou er dan een koppeling gemaakt moeten worden van de DRS-tool naar Dynac. Aangezien de looptijd van het project DRS niet aansluit op die van CHARM, kan deze koppeling nu nog niet gemaakt worden. Vanuit het project DRS is er al wel een technisch document opgesteld waarin deze koppeling is beschreven zodat deze op een later moment gebouwd zou kunnen worden in afstemming met andere wegbeheerders en NDW.’

Wat wil jij weten?
De komende maanden beantwoorden we jullie vragen over de relatie tussen CHARM en DRS omdat we merken dat hier veel behoefte aan is. Heb jij ook een vraag? Stuur ‘m dan naar info@vmivra-drs.nl of CHARM@rws.nl. We gaan daar dan direct mee aan de slag!

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)