Bezig met laden...

“Ons ontwikkelteam is trots op deze tool die alle partners kunnen gebruiken!” | VM-IVRA & DRS | DMI

home "»" Community's "»" VM-IVRA & DRS "»" artikelen "»" “Ons ontwikkelteam is trots op deze tool die alle partners kunnen gebruiken!”
VM-IVRA & DRS

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
“Ons ontwikkelteam is trots op deze tool die alle partners kunnen gebruiken!”

“Ons ontwikkelteam is trots op deze tool die alle partners kunnen gebruiken!”

Hilde Oostveen is epic owner DRS binnen NDW naast haar rol als Programmamanager en MT Lid Operations. NDW heeft nu bijna een jaar lang intensief gebouwd aan de DRS-tool, op aansturing van de product owner en het Expertteam. Hilde: ”Het ontwikkelteam doet dat met veel passie en energie. Ze werken volgens de laatste inzichten. Het team is al heel trots op de gebruiksvriendelijkheid van de tool zoals deze er nu staat.”

Oplevering is in zicht
“De komende weken maken we het minimum viable product (MVP, eerste versie van de tool) af. Natuurlijk zullen er dan in de uitrolfase nog nieuwe gebruikerswensen naar voren komen die de Expertgroep niet had voorzien, maar het ontwikkelteam blijft ook tijdens de beheerfase betrokken en kan dus snel schakelen wanneer dat benodigd is.” 

Van en voor alle wegbeheerders
In NDW werken Nederlandse overheden samen aan het inwinnen, combineren, opslaan en distribueren van mobiliteitsdata. Door samen te werken bereiken wegbeheerders efficiëntie en uniformiteit. “DRS past daar helemaal in, omdat de tool schaalbaar is voor alle partners. Ik hoop dat veel wegbeheerders straks naar alle tevredenheid met de tool zullen werken en dat we zo het regelscenarioproces in Nederland verbeterd hebben.” 

Agile werkwijze
Hilde is als epic owner samen met de (proxy) product owner het aanspreekpunt binnen NDW. In een agile werkwijze is de epic owner degene die de epic, in dit geval het bouwen van de DRS tool, coördineert en samen met de product owner het werk in het team implementeert en zorgt voor de afstemming met de opdrachtgever. “We werken agile omdat we op die manier iets kunnen maken wat direct gebruikt kan worden door de gebruiker, zodat snel waarde voor de operatie kan worden geleverd. Door tussentijds al versies in gebruik te nemen, voorkom je dat je iets maakt waar de gebruiker niet op zit te wachten. Daarbij werken we op basis van prioritering. Dit betekent dat we, wat vanuit het oogpunt van de gebruiker het belangrijkste is, als eerste bouwen, zodat continu de grootst mogelijke waarde wordt toegevoegd aan de tool.”

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)