• 5 VM-IVRA nieuwtjes op een rij!

    Het project Verkeersmanagement Informatie voor Route Advies (VM-IVRA) timmert achter de schermen lekker aan de weg. Tijd om projectmanager Ronnie Quaink te bellen en te vragen naar de 5 meest opvallende, hoopgevende of verrassende nieuwtjes!

  • Diego gelanceerd in de eerste twee verkeerscentrales van RWS

    Op 4 juli om 6.30 uur ging Diego live in de verkeerscentrale Zuid-Nederland en Verkeerscentrale Nederland (VCNL). De stap van papieren naar digitale regelscenario’s is daarmee gezet. Diego is namelijk de nieuwe alles-in-één tool voor het ontwerpen, beheren en raadplegen van regelscenario’s. Hoewel er reikhalzend naar uit werd gekeken, waren onze wegverkeersleiders voornamelijk bezig met de boerenprotesten op snelwegen en bij distributiecentra. Hierdoor maakte Diego, na maanden voorbereiding, een stille entree. Een paar dagen later werd deze mooie mijlpaal alsnog gevierd met taart, een toost en het symbolisch weggooien van de papieren regelscenarioboekjes.

  • Milieuzones en zero-emissiezones in Open Data NDW

    Steeds meer steden stellen een milieuzone of een zero-emissiezone in, waardoor je met jouw vrachtwagen, auto, brommer of scooter niet altijd meer overal welkom bent. Al deze bestaande en geplande zones zijn nu te vinden op het open datakanaal van NDW en in NCIS. Komen er nieuwe zones bij, dan worden deze toegevoegd aan de NDW-data.