Bezig met laden...

Let's introduce jurylid Ellen Hiep! | Challenges | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Challenges "»" artikelen "»" Let's introduce jurylid Ellen Hiep!
Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Let's introduce jurylid Ellen Hiep!

Let's introduce jurylid Ellen Hiep!

 /5
0 (0stemmen)

Volgens Ellen Hiep ligt de proof of the pudding in het rijden zelf. Want wie eenmaal die stilte van een elektrisch auto ervaart, wil nooit meer anders. Ellen doet vanuit haar eigen bureau HiePRactief pr voor de mobiliteitsbranche, is bestuurslid van de Vereniging Elektrische Rijders en mede- initiatiefnemer voor de Global EV Alliance. Én ze is jurylid van de EV challenge…

Ellen’s interesse voor elektrisch rijden begon in 2011 op de autoshow in de RAI. Ellen: “Daar was voor het eerst een serieus paviljoen ingericht voor smart mobility. Het was de tijd van de eerste Tesla’s en de Nissan Leaf.  Elektrisch rijden zat nog behoorlijk in de alternatieve hoek. En voor elke nieuwe laadpaal werd er bij wijze van spreken nog een barbecue georganiseerd. Maar ik was echt onder de indruk van wat daar stond.

In 2013 stapte ik zelf over op elektrisch. Vooral de stilte en het comfort zijn fantastisch. En ik draag natuurlijk bij aan een schoner klimaat. In het begin was het wat laden betreft nog wel een uitdaging. Maar tegenwoordig beschikken we over een van de meest fijnmazige netwerken van laadpalen van Europa. En laden doe je voornamelijk als je geparkeerd staat. Ook dat is luxe. En ga je een keer met vakantie: de actieradius van een gemiddelde auto is al zo’n 300 kilometer.

Ondanks al die goede ontwikkelingen ben ik wel benieuwd naar de inzendingen. Ik zou bijvoorbeeld wel een oplossing willen zien voor prijstransparantie. Ik heb soms geen idee wat ik betaal. Of creatieve ideeën om elektrisch deelvervoer aantrekkelijker maken, ook voor mensen die zich geen (elektrische) auto kunnen veroorloven. Ook de signing langs de snelweg voor elektrisch vervoer kan mijns inziens wel wat beter.

Mijn eigen oplossing voor het stimuleren van elektrisch rijden is zoveel mogelijk jonge mensen elektrisch rijlessen laten nemen. Daarmee heb je in één keer een hele generatie te pakken. Want ik ben ervan overtuigd dat iemand die eenmaal elektrisch heeft gereden, nooit meer anders wil.”

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)