Bezig met laden...

De wind eronder met jurylid Nancy Kabalt! | Challenges | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Challenges "»" artikelen "»" De wind eronder met jurylid Nancy Kabalt!
Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
De wind eronder met jurylid Nancy Kabalt!

De wind eronder met jurylid Nancy Kabalt!

 /5
0 (0stemmen)

Nancy Kabalt is een van de pioniers in de transitie naar duurzame mobiliteit. Met haar learning by doing mentaliteit stond ze aan het hoofd van diverse energiebedrijven. Sinds 2013 adviseert ze voornamelijk vanuit haar eigen bedrijf Windkracht 5. Ze is een voorstander van grote innovaties en verheugt zich dan ook op groene game changers.    

Toen Nancy in 2008 samen met oud-minister president Ruud Lubbers in Den Bosch de eerste Nederlandse laadpaal opende, was ze al overtuigd van elektrisch rijden. Nancy: “Er reden in die tijd nog maar zo’n 15 omgebouwde elektrische auto’s rond, maar ik wist, en hoopte nog meer, dat dit de toekomst van ons vervoer worden. In 2000 werd de Lissabon-strategie gelanceerd: 20% minder uitstoot, 20% nieuwe energiebronnen en 20% verbetering van de energie-efficiëntie. Dat leek me een eitje, maar vooral ook noodzaak.

Ik vond al veel langer dat we beter voor de aarde moeten zorgen. Als moeder van 4 zie ik hoe we een generatie van pech hebben gemaakt. Mijn kinderen krijgen het als eerste generatie ooit, slechter dan hun (voor)ouders. Dus ja, waar mogelijk draag ik bij aan de energietransitie. Wat betreft rijden ben ik inmiddels aan mijn derde elektrische auto toe. En dat is beslist geen straf. Ik laad als ik slaap en geniet van het comfort van geruisloos rijden. Bovendien vind ik het leuk dat ik met een elektrische auto heel snel kan optrekken.

Maar het kan natuurlijk altijd beter. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de inzendingen van de challenge en hoop op echte game changers. Nieuwe oplossingen voor laden in de straat of in garages. Want waarom moet elke auto zijn eigen paal? Daarnaast wil ik slimmer kunnen omgaan met de belasting van het energienet. Met systeemintegratie zou je bijvoorbeeld veel efficiëntere laadmethodes kunnen ontwikkelen. Of oplossingen voor een lagere aanschafprijs, want zo’n elektrische auto is natuurlijk best duur. Al met al hoop ik een grote diversiteit aan inzendingen te zien en vooral ook een hele inclusieve groep afzenders.”

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)