Bezig met laden...

Ontmoet wereldredder en jurylid Auke Hoekstra | Challenges | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Challenges "»" artikelen "»" Ontmoet wereldredder en jurylid Auke Hoekstra
Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Ontmoet wereldredder en jurylid Auke Hoekstra

Ontmoet wereldredder en jurylid Auke Hoekstra

 /5
0 (0stemmen)

Auke Hoekstra is oprichter van het onderzoeksbureau Zenmo simulations en het onderzoeksproject NEON research. Ook is hij als onderzoeker verbonden aan de TU in Eindhoven. Auke is een expert in elektrisch vervoer en de transitie naar duurzame energie en adviseert en informeert waar mogelijk. En voor ons jureert hij de EV challenge.

Auke pleit al vijftien jaar voor elektrisch rijden omdat het voor hem -samen met zon en wind- leidt tot een duurzamere wereld. Auke: “Veel mensen kennen mij van mijn fact checks op twitter. Daar laat ik zien dat een elektrische auto over zijn levensduur nu al minder dan de helft uitstoot dan een brandstofauto. En dat je 90% van je kilometers thuis of in de straat oplaadt. Laden neemt voornamelijk tijd in beslag wanneer je bijvoorbeeld met vakantie gaat, maar dan is 20 minuten rust na een paar honderd kilometer rijden best fijn.

In mijn werk maak ik modellen voor de transitie naar duurzame energie aan de TU Eindhoven en met mijn eigen bedrijf. En zo nu en dan zit ik in een jury om nieuwe ontwikkelingen op dit gebied te beoordelen.

Van deze innovatie challenge verwacht ik inzendingen die mensen verleiden om in deelauto's te gaan rijden. Want delen betekent dat we minder en gemiddeld kleinere voertuigen nodig hebben en die voertuigen zullen meestal elektrisch zijn. Deelvoertuigen worden immers intensiever gebruikt en elektrisch rijden is goedkoper per kilometer. Verder hoop ik op oplossingen die ertoe leiden dat we die batterij op wielen optimaal gaan gebruiken. Bijvoorbeeld om zon en wind in op te slaan en het elektriciteitsnet te ontzien. Denk aan oplossingen als vehicle-to-grid. Een website waarop je kunt zien hoeveel persoonlijk voordeel een elektrische auto nou precies oplevert ten opzichte van een fossiele wagen lijkt me ook prachtig. Want uiteindelijk hikken toch veel mensen tegen de aanschafkosten aan. Maar eigenlijk laat ik me het allerliefst verrassen door iets waar ik zelf nog niet aan dacht.”

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)