Bezig met laden...

Projectteam Challenge EV: “Er zijn mensen die elektrisch kúnnen rijden, maar het toch nog niet doen” | Challenges | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Challenges "»" artikelen "»" Projectteam Challenge EV: “Er zijn mensen die elektrisch kúnnen rijden, maar het toch nog niet doen”
Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Projectteam Challenge EV: “Er zijn mensen die elektrisch kúnnen rijden, maar het toch nog niet doen”

Projectteam Challenge EV: “Er zijn mensen die elektrisch kúnnen rijden, maar het toch nog niet doen”

 /5
0 (0stemmen)

Om ervoor te zorgen dat in 2030 alle nieuw verkochte auto’s emissievrij zijn, bedacht het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een challenge. Het vraagt daarin ondernemingen met oplossingen te komen die eraan bijdragen dat sneller meer mensen voor elektrisch rijden kiezen. Het projectteam van de Challenge Elektrisch Rijden Versnellen vertelt waarom en hoe dat moet gebeuren.

Op dit moment is zo’n 20 procent van de nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch. “We zijn dus een eind op weg, maar toch gaan we op dit tempo het doel om in 2030 100%  zero emissie nieuwverkopen te hebben, niet halen”, zegt Sonja Munnix van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ze is als liaison betrokken bij de IenW-afdeling Innovatie in Mobiliteit, die als doel heeft innovatie hoger op de agenda te krijgen. “Vanuit mijn rol bij RVO weet ik dat elektrisch vervoer in de lift zit, mede dankzij fiscale regelingen. Maar voor particulieren is er nog een wereld te winnen.”

De challenge

Eén van die tools van de afdeling Innovatie is een challenge gericht op start ups, scale ups en innovatief MKB. Deze challenge daagt innovatieve ondernemingen uit om met nieuwe oplossingen te komen voor het achterblijven van de keuze voor nieuwe elektrisch auto’s. Dineke van der Burg (afdeling Innovatie in Mobiliteit): “We werken in een challenge met een heel duidelijk doel, dat op een niet al te lange termijn realiteit moet zijn. Er is dus een relatief korte spanningsboog en een heldere richting. We organiseren deze challenge binnen Nederland. Zo houden we het aantal inzendingen overzichtelijk én bovendien hebben we als doel  het Nederlandse ecosysteem op het gebied van onderzoek en innovatie te versterken.”

Ook lid van het projectteam zijn Richard Hovinga en Sibolt Mulder van het ministerie van IenW. Zij zitten in het team EV dat beleidsmatig werkt aan de transitie naar Elektrisch Vervoer. “Er is nog altijd een grote groep mensen die nu best wel kán overstappen, maar het toch niet doet. Wij doen er alles aan om meer mensen de overstap te laten maken naar elektrisch rijden. Daarvoor gebeurt al veel op het gebied van fiscale maatregelen, laadinfrastructuur en accutechnologie, maar de challenge focust zich meer op een ander type oplossingen, die de overstap makkelijker maakt. Zodat voor die grote groep die over kán, maar het nog niet doet, meer obstakels kunnen worden weggenomen.”

Lantaarnpalen met laadmogelijkheden

“Hoe zorg je ervoor dat mensen het elektrisch rijden eerder gaan proberen. En dat áls ze dat dan doen, het positief ervaren?”, schetst Richard de insteek. Voorbeelden zijn er al. Dineke: “Ik zag onlangs ergens lantaarnpalen met daarin een geïntegreerd laadpunt. Of een slimme app die je de dichtstbijzijnde oplaadopties aanreikt en laat zien of het laadpunt vrij is. Dat soort oplossingen hopen wij tussen de inzendingen te treffen.” Het projectteam hoopt dat de inzendingen voor gestoeld zijn op realistische scenario’s. Dus bijvoorbeeld de tijdswinst en de hoeveelheid CO2-reductie die de innovatie oplevert, meegenomen. Plus een beeld van hoe de oplossing binnen korte tijd op de markt gezet kan worden.

Doordat het projectteam bestaat uit vertegenwoordigers van de afdeling Innovatie in Mobiliteit, RVO en Team EV, is er sprake van kennis- en netwerkdeling. “We hebben allemaal onze eigen expertise en achtergrond, maar een gemeenschappelijk einddoel: wij willen de transitie naar elektrisch rijden versnellen en bijdragen aan een duurzame toekomst. Als we met minder investeringen meer mensen voor de elektrische variant van een nieuwe auto kunnen laten kiezen, dan worden we daar heel blij van. Make this world a better place.


Projectteam over afbakening van de challenge

“Om te zorgen voor een waardevolle opbrengst van de “challenges”, heb je focus nodig in je vraagstelling. Zo weten deelnemende partijen waar ze aan toe zijn en voorkom je dat de jury appels met peren moet vergelijken. We hebben de focus gelegd op oplossingen/innovaties die de transitie naar batterij-elektrische auto’s versnellen, omdat we daar écht behoefte aan hebben. Inzendingen als stepjes en emissieloze logistieke of waterstof-elektrische voertuigen, maken een beoordeling lastig. De oplossing hoeft niet per se nieuwe batterijen of nieuwe elektrische voertuigen te zijn, maar moet de overstap makkelijker, zorgelozer of leuker maken. Dat mensen die een nieuwe auto willen kopen van hun angsten afkomen (actieradiusangst, laadstress) en de elektrische auto een kans geven, het gaan ervaren.”


 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)