Bezig met laden...

Allround journalist en jurylid Jeroen Horlings | Challenges | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Challenges "»" artikelen "»" Allround journalist en jurylid Jeroen Horlings
Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Allround journalist en jurylid Jeroen Horlings

Allround journalist en jurylid Jeroen Horlings

 /5
0 (0stemmen)

Jeroen Horlings is journalist met een neus voor technologie. Hij schrijft er al sinds 1998 over voor kranten, magazines en websites. En hij schrijft boeken, zoals het boek Alles over elektrische auto’s. Hij deelt zijn kennis graag met anderen in de hoop dat mensen ervan leren. En dat ze met de opgedane kennis de wereld een beetje beter kunnen maken.

Als journalist en auteur schrijft Jeroen graag over technologie die de wereld een beetje beter maakt en de mens kan helpen bij de noodzakelijke energietransitie. Jeroen: “Elektrisch rijden is daar een goed voorbeeld van. En hoewel we in Nederland best goed bezig zijn, kan deze ontwikkeling nog wel een steuntje in de rug gebruiken. Er heerst namelijk nog wel wat weerstand bij veel mensen. Uren laden en beperkte afstanden kunnen rijden: het zijn zo wat vooroordelen. Maar dat is echt oude informatie. Met een moderne elektrische auto zit je na drie keer 25 minuten laden al in Zuid-Frankrijk. Tijdens het snelladen kun je mooi even de benen strekken of koffiedrinken.  

De technologie in deze sector gaat zo snel dat ontwikkelingen van gister vandaag alweer achterhaald zijn. Zo zijn er zelfs al methodes ontwikkeld waarbij je je eigen auto honderd procent duurzaam kan laten rijden op de overcapaciteit van je eigen zonnepanelen. En met technologie als vehicle-to-grid fungeert je auto als een thuisopslag voor energie verkregen uit je eigen zonnepanelen. Helaas is dit nog maar beperkt beschikbaar.

Als jurylid kijk ik uit naar soortgelijke briljante voorstellen, maar ze moeten wel binnen een paar jaar uitvoerbaar zijn. Ik hoop dat er ook ideeën ingestuurd worden over slimme laadmogelijkheden, maar ik laat me graag verrassen door een grote diversiteit van inzendingen.”

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)