Bezig met laden...

Kwartiermaker-directeur en jurylid Dylan Koenders | Challenges | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Challenges "»" artikelen "»" Kwartiermaker-directeur en jurylid Dylan Koenders
Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Kwartiermaker-directeur en jurylid Dylan Koenders

Kwartiermaker-directeur en jurylid Dylan Koenders

 /5
0 (0stemmen)

Als kwartiermaker-directeur van de directie Innovatie en Strategie voor Mobiliteit bij het ministerie van IenW maakt Dylan Koenders zich graag hard voor de transitie naar een emissievrij wagenpark. Maar hij realiseert zich ook dat er nog veel moet gebeuren voordat het zover is. Hij is dan ook blij met de EV challenge. Al pakt hij zelf liever de fiets.

Dylan is groot voorstander van alle vormen van elektrisch vervoer. Dylan: “Al moet ik zeggen dat ik zelf nog niet over een elektrische auto beschik. Waar mogelijk pak ik de (OV-)fiets. Soms huur ik een elektrische scooter. Zo beperk ik mijn CO2-uitstoot. Vanuit mijn rol bij het ministerie van IenW probeer ik de ontwikkelingen van elektrisch rijden op de voet te volgen. Ik ben van mening dat ook de mobiele sector nog meer kan bijdragen aan de klimaatopgaven waarvoor we gesteld staan.

Als jurylid van deze prijsvraag hoop ik ideeën te zien die nieuwe inzichten genereren. Ideeën waarmee het ministerie eventueel zelf ook aan de slag kan en die bijdragen aan een groei van duurzamer vervoer. Ik denk dan bijvoorbeeld aan middelen die aansporen tot ander reisgedrag of de (deel)mobiliteit financieel aantrekkelijker maken.

Geld is altijd een belangrijke prikkel. Maar een app die reizigers bijvoorbeeld bewust maakt van de mogelijkheden van alternatief vervoer en waarmee je een volledige reisketen zo duurzaam mogelijk kunt uitstippelen, is natuurlijk ook heel aantrekkelijk. Dit past goed bij de verdere ontwikkeling van MaaS (Mobility as a Service, red). Ik ben van mening dat we het de weggebruiker vooral zo makkelijk mogelijk moeten maken én elektrisch vervoer zo (financieel) aantrekkelijk mogelijk. Innovatie is noodzakelijk om de transitie naar een emissievrij wagenpark te versnellen. Marktpartijen en overheden hebben hier samen een rol in te spelen.”

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)