Bezig met laden...

3 finalisten Challenge ‘Elektrisch rijden Versnellen’ bekend! | Challenges | DMI

home "»" Community's "»" Challenges "»" artikelen "»" 3 finalisten Challenge ‘Elektrisch rijden Versnellen’ bekend!
Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
3 finalisten Challenge ‘Elektrisch rijden Versnellen’ bekend!

3 finalisten Challenge ‘Elektrisch rijden Versnellen’ bekend!

 /5
0 (0stemmen)

Nog een week en dan weten we wie de winnaar is van de challenge Elektrisch rijden Versnellen, van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Deze week kregen de 3 finalisten bericht. “Nu willen we ‘m winnen ook!”

De innovaties van Samen slim rijden Zeist/MobiCoop, NLcharge en TAP Electric zijn de 3 overgebleven kanshebbers die meedingen naar de hoofdprijs van de de challenge. Alle  partijen zijn al zeker van een geld bedrag, aangezien er een eerste prijs is (€ 20.000), maar ook de nummers 2 en 3 een mooi geldbedrag (beide € 5.000) tegemoet kunnen zien.

De overige genomineerden, die in de halvefinale afvielen, waren GoodMoovs, SquadMobility en LaadpasTop10.

NLcharge: zoektocht naar goede laadinfrastructuur

“Goede laadinfrastructuur is noodzakelijk”, stelt Simon Smit van NLcharge. Zijn initiatief zorgt ervoor dat de aansturing van een laadpaal voor de elektrisch auto vanuit één energiemanagementsysteem gebeurt. De energie die niet wordt gebruikt, wordt realtime doorgegeven aan iemand anders. Met daarin dus zowel AC- (wisselstroom) als DC-vermogen (gelijkstroom). AC-vermogen is afkomstig van het elektriciteitsnet, maar om een auto te laden is DC-vermogen nodig. “Met onze oplossing haal je het optimale rendement uit je netcapaciteit.”

Slim Rijden Zeist/MobiCoop

Ook het idee van elektrische deelauto’s heeft een plek in de finale. “Wij noemen dat ‘delen in warme kring.’ Onze deelauto's worden nu al volop gebruikt, daarmee gaan mensen echt elektrisch rijden”, reageert Arnout van Dijk van MobiCoop/Samen Slim Rijden Zeist. “Met meer deelauto’s komt er meer ruimte voor groen, fietsenstallingen en stadslandbouw. Ook realiseren we meer schone lucht, minder CO2-uitstoot bij productie en het rijden, en minder fijnstof. Delers van een elektrische auto rijden gemiddeld 20-25% minder kilometers.

Tap Electric

“Voor alles is tegenwoordig een goede app, maar voor het laden van je elektrische auto ontbrak die nog”, vertelt Nico Spoelstra van Tap Electric. “Er is nieuwe technologie vereist, met goede informatie richting de elektrisch rijder. Tap Electric biedt een transparant overzicht van tarieven en zorgt ervoor dat laadpaalgebruikers met elkaar kunnen communiceren, zodat je een laadpunt dat vrijkomt, gemakkelijk kunt overnemen.”

Reacties op finaleplek

“Fantastisch, maar nu wil ik ‘m natuurlijk winnen ook”, reageert Spoelstra van Tap Electric op zijn finaleplek. “Erg leuk om in de finale te staan. En mooi dat er verschillende wegen naar versnelling in de finale zitten”, zegt Arnout van Dijk van MobiCoop/Samen Slim Rijden Zeist. Ook Simon Smit van NLcharge kijkt uit naar 19 november. “We willen op het gebied van laadinfrastructuur dolgraag een probleem voor de BV Nederland oplossen.”

De jury bepaalt

Een 5-koppige jury met expertise op het gebied van innovatie en elektrisch vervoer, bepaalt volgende week met welke innovatieve oplossing het ministerie verder gaat en wie dus de challenge wint. De uitslag wordt op 19 november bekendgemaakt tijdens het evenement World of eMobility. Hier vertellen de juryleden wie ze zijn en wat hen drijft.

Wil jij de World of eMobility bezoeken? Koop hier je tickets

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)