Bezig met laden...

Betaalbare zonneauto van Lightyear komt eraan | Challenges | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Challenges "»" artikelen "»" Betaalbare zonneauto van Lightyear komt eraan
Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Betaalbare zonneauto van Lightyear komt eraan

Betaalbare zonneauto van Lightyear komt eraan

 /5
0 (0stemmen)

Lightyear, het Nederlandse bedrijf dat een auto met zonnepanelen maakt, werkt aan een nieuw model dat slechts € 50.000 kost. Om dat te bereiken zal productie worden uitbesteed. Eerder had Lightyear nog plannen om de auto zelf te bouwen in thuisbasis Helmond.

Wie de auto straks gaat bouwen, en waar, is onbekend; het persbericht spreekt over 'strategische partnerschappen'. Lightyear heeft de ambitie om in 2023 100.000 betaalbaarder auto's te produceren. Om dat te doen, moet het bedrijf naar eigen zeggen terug naar "kerntechnologie", de basis van de zonne-auto.

Blanco vel papier

Dit jaar zal het bedrijf deze kerntechnologie opnieuw uitwerken, zodat hij aan het eind van het jaar klaar is om toegepast te worden op de eerste rijdende series van de Lightyear One. Het bedrijf kijkt opnieuw naar de techniek die ze in de auto stoppen omdat de productie van de auto efficiënter moet - anders is de beoogde lagere prijs onhaalbaar. "De efficiëntie-sprong is alleen mogelijk door terug te gaan naar een blanco vel papier en aan onze kerntechnologieën te werken", licht CTO Arjo van der Ham de nieuwe plannen toe in het persbericht.

Ook zullen er voor 2021 in totaal 946 voertuigen geproduceert worden in een exclusieve serie. Deze kosten € 150.000 per stuk en worden wel in Helmond geproduceerd. De auto's dienen als demonstratie dat de Lightyear-auto op commerciële schaal gebouwd kan worden.

Nieuwe investeringsronde

Het bedrijf zit midden in een nieuwe investeringsronde, waarmee het geld wil ophalen voor de grote stap naar massaproductie. Of de nieuwe koers samenhangt met de wensen van potentiële investeerders is onbekend.


Luister ook de podcast met Lightyear CEO Lex Hoefsloot:


Afgelopen zomer presenteerde Lightyear het eerste prototype van de zonne-auto. Door zonnepanelen te integreren in de auto wil het bedrijf een alternatief bieden voor de elektrische auto's die op moeten laden aan laadpalen. Afhankelijk van het klimaat kan de Lightyear One 20.000 kilometer per jaar op zonne-energie rijden.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)