Bezig met laden...

Sustainable mobility and logistics | Challenges | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Challenges "»" artikelen "»" Sustainable mobility and logistics
Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Sustainable mobility and logistics

Sustainable mobility and logistics

 /5
0 (0stemmen)

Voor het realiseren van duurzame mobiliteit is TNO actief om voertuigen schoon en zuinig te krijgen. Zo meten we de werkelijke uitstoot van schadelijke stoffen door voertuigen op de weg. Op basis van deze gegevens adviseren we zowel nationale als Europese overheden over de te nemen milieumaatregelen. 

Het hart van ons werk bestaat uit het vergaren, koppelen, verrijken en interpreteren van voertuigdata, zowel op het gebied van emissies als rijgedrag. De kennis die we hiermee opdoen, verwerken we in onze modellen. Onze focus ligt op de volgende drie onderwerpen van duurzame mobiliteit:

Praktijkemissies van verkeer en vervoer 

TNO is in Nederland en Europa een toonaangevende kennispartij op het gebied van praktijkemissies van verkeer en vervoer. Al jaren meten we de uitstoot door motorvoertuigen op de weg, onder reële omstandigheden. Daaruit blijkt dat er nog vaak een gat gaapt tussen de wettelijke normen en de daadwerkelijke uitstoot. De resultaten van deze onderzoeken helpen overheden om betere wetgeving te maken voor schone en zuinige auto’s en om deze te kunnen handhaven. Met onze geavanceerde meet- en analysemethoden helpen we ook fabrikanten om hun voertuigen optimaal schoon en zuinig te maken.

Transitie naar duurzame mobiliteit vormgeven en versnellen 

Mobiliteit heeft een groot aandeel in de CO2-uitstoot in Nederland. Om de klimaatdoelstellingen te halen, is een drastische verandering nodig van ons mobiliteitssysteem. Deze transitie vraagt om een slimme combinatie van maatregelen en technologieën, die een bijdrage gaan leveren aan de ‘decarbonisatie’ van mobiliteit. Met onze diepgaande kennis van het mobiliteitssysteem en onze modellen die rekening houden met de samenhang tussen de effecten van verschillende maatregelen, adviseren we overheden en bedrijven hoe ze de transitie naar CO2-neutrale en duurzame mobiliteit kunnen vormgeven en versnellen.

Schone en duurzame mobiliteit in steden 

Met onze kennis van praktijkemissies en de transitie naar CO2-neutrale mobiliteit helpen wij steden met het vinden van duurzame mobiliteitsoplossingen. Op basis van wagenparkscans kunnen we een uitspraak doen over de reële CO2-uitstoot van het verkeer in de stad en kunnen we aangeven welke maatregelen in het verkeer of aan het wagenpark welk resultaat hebben. We bieden steden tools, inzicht en stappenplannen voor de transitie naar schone en CO2-neutrale mobiliteit.

Bron: TNO

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)