Bezig met laden...

Driven wil disruptie van de leasemarkt, mét hoge flexibiliteit | Challenges | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Challenges "»" artikelen "»" Driven wil disruptie van de leasemarkt, mét hoge flexibiliteit
Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Driven wil disruptie van de leasemarkt, mét hoge flexibiliteit

Driven wil disruptie van de leasemarkt, mét hoge flexibiliteit

 /5
0 (0stemmen)

Startup Driven biedt een vernieuwende kijk op mobiliteit. Het bedrijf is een initiatief van de Louwman Group en springt in op een veranderende vraag in de zakelijke mobiliteitsmarkt. Door files, parkeerproblemen en een roep om duurzaamheid, verschuift de behoefte van persoonlijke leaseauto’s naar flexibele en gedeelde mobiliteit.

Een leaseauto staat gemiddeld zeventig procent van de tijd stil. Met gemiddeld 18.000 euro investering per leaseauto, kun je met een deelauto dus al snel geld besparen. Een fiets van de zaak voor werknemers is gezond en levert zelfs geld op, doordat het maandelijkse leasebedrag kan worden ingehouden op het brutoloon. Als werkgever bespaar je daarmee op de afdracht van sociale lasten. Er zijn minder parkeerplekken nodig en er kan bespaard worden op administratie. Maar het gaat verder dan kostenbesparing. Denk maar aan betere, gelijke arbeidsvoorwaarden en duurzaamheidsambities.

Nieuwe arbeidsvoorwaarden

Hoewel de traditionele insteek van arbeidsvoorwaarden dicteert dat je bijvoorbeeld de salesmensen in je bedrijf op zijn minst een leaseauto geeft, komt er ook op dat gebied een kentering. Een aantrekkelijke werkgever wil graag iedereen een leaseauto of een eersteklas-treinabonnement aanbieden, maar loopt daarin tegen een kostenpost aan. En de vraag is of het ook nog gewenst is. 

Met name jongere werknemers hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Met een pas en app die elke werknemer kan gebruiken, geef je iedereen toegang tot de gemeenschappelijke bedrijfsauto, een pool met bedrijfsfietsen of diverse vormen van het OV. Uit de nationale benchmark Zakelijke Mobiliteit van de NS uit 2017 blijkt dat medewerkers gelukkiger en vitaler worden als ze de auto, het openbaar vervoer en de fiets kunnen afwisselen.

Duurzaamheidsvraagstuk

Mobiliteit kent net als veel andere branches een duurzaamheidsopgave. Daarnaast speelt een groeiende verschuiving naar een duurzame aanpak waarin we van bezit naar gebruik van mobiliteit gaan. Ondernemers hebben nu nog vaak traditionele opties, maar de markt vraagt om meer. Meer flexibiliteit, meer oog voor duurzaamheid en gemeenschappelijk gebruik van vervoer. 

Driven helpt ondernemers op een flexibele en kostenefficiënte manier met de mobiliteit van hun bedrijf en medewerkers omgaan. Uitgangspunt is niet langer een eigen auto, maar mobiliteit in bredere zin. Met één platform is alle zakelijke mobiliteit centraal te regelen: leaseauto’s en deelauto’s, maar ook e-fietsen en toegang tot het openbaar vervoer. 

Op basis van een mobiliteitsscan geeft Driven advies over de inzet van mobiliteit. Bedrijven worden zo bewust gemaakt om creatiever en flexibeler om te gaan met hun mobiliteitspark. Driven gelooft dat dit alles goedkoper, duurzamer, flexibeler en gezonder kan. Het bedrijf focust zich met ‘nieuwe mobiliteit’ op dit moment nog op de Randstad. Een gebied met veel bedrijven, waar de leaseauto nu nog prominent aanwezig is, maar waar een groeiende behoefte is aan gecombineerd vervoer en de deelauto, vanwege parkeerproblemen en files.

Optimale gebruikservaring

Ondernemers en medewerkers die gebruikmaken van deelauto´s en -fietsen krijgen ook een mobiliteitspas, waarmee ze gebruik kunnen maken van OV, parking en tanken. Zo zijn ze altijd vrij in hun keuze voor vervoer en is bonnetjes bewaren verleden tijd. Alles wordt automatisch en centraal geregistreerd en verrekend.

Met een app ontgrendel je de deelauto en kun je deze gebruiken. De sleutels van de auto hoeven dus niet meer opgehaald te worden bij een receptioniste of te rouleren onder medewerkers. Hiermee is de rittenregistratie ook automatisch geregeld en aan een persoon gekoppeld. Kilometerregistraties worden overbodig: alles wordt centraal geregistreerd.

Disruptie van de leasemarkt met hoge flexibiliteit

Wie écht duurzame oplossingen wil bieden, moet ook flexibiliteit waar kunnen maken. Lange leasecontracten zijn niet meer van deze tijd, stelt Driven. Dat heeft uiteraard directe negatieve impact op het verdienmodel van veel leasemaatschappijen. Driven biedt de ultieme flexibiliteit: van looptijden van één dag tot afspraken voor de lange termijn. In het kader van duurzaamheid zorgt het bedrijf er dan zelf voor dat auto’s zo veel mogelijk en het liefst zo lang mogelijk rijden. Traditioneel gezien gaan leaseauto’s na gebruik de verkoop in. Maar voor auto’s die maar een paar maanden gebruikt zijn, zoekt Driven andere opties. Deze worden bijvoorbeeld ingezet als taxi’s of als huurauto’s.

Met haar aanpak wil Driven één van de top-3 mobiliteitsspelers van Nederland worden. Met de belofte van totale flexibiliteit in mobiliteit wil het elke ondernemer uitdagen om meer uit zijn mobiliteit te halen. 

Bron: Emerce

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)