Bezig met laden...

Amsterdam gebruikt batterij om riviercruises schoner te maken | Challenges | DMI

home "»" Community's "»" Challenges "»" artikelen "»" Amsterdam gebruikt batterij om riviercruises schoner te maken
Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Amsterdam gebruikt batterij om riviercruises schoner te maken

Amsterdam gebruikt batterij om riviercruises schoner te maken

 /5
0 (0stemmen)

De haven van Amsterdam gaat een mobiele accu inzetten zodat riviercruises minder vaak een dieselaggregaat gebruiken. Daarmee wordt de lucht in de stad schoner en produceren de cruises minder CO2. Uiteindelijk moet een hele vloot aan drijvende batterijen Amsterdam van elektriciteit voorzien.

Nu het tulpenseizoen op het punt staat om te beginnen, komen er steeds meer riviercruiseschepen aan in de Amsterdamse haven. Zo veel zelfs, dat er niet genoeg ruimte aan de kade is om alle boten van stroom te voorzien. Op het moment dat er te veel vraag is springt de batterij bij. Deze kan maximaal drie boten stroom leveren en voorkomt daarmee dat er te veel dieselaggregaten aan boord van de cruiseschepen aan gaan.

Stroom voor bouwplaatsen

De komende weken zal de batterij schipperen tussen de haven en de stad. Ook in de stad wordt namelijk nog regelmatig een dieselaggregaat gebruikt. Bouwplaatsen, evenementen en filmsets hebben namelijk vaak tijdelijk energievoorzieningen nodig. Door een batterij te gebruiken wordt de lucht in de stad schoner en gebruiken deze plekken duurzame energie.


De doop van de varende batterij.


Varende batterijen ontzien de stad en zorgen voor minder uitstoot dan een vrachtwagen - mits de boot elektrisch is. "De kosten van een batterijboot zijn doorgaans ook lager dan die van een andere mobiele batterij", legt Peter Paul van Voorst tot Voorst uit. Hij is de oprichter van Skoon, het bedrijf dat de batterijen gaat verhuren. De batterij zelf komt van Koolen Industries, en Port of Amsterdam is ook betrokken. "Daardoor worden onze batterijen even duur of goedkoper dan dieselaggregaten." Vooral als er langdurige stroom nodig is, bijvoorbeeld als een riviercruiseschip een paar dagen blijft liggen, wint de batterij het.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)