Bezig met laden...

CityBarge wint de mobiliteitschallenge! | Challenges | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Challenges "»" artikelen "»" CityBarge wint de mobiliteitschallenge!
Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
CityBarge wint de mobiliteitschallenge!

CityBarge wint de mobiliteitschallenge!

 /5
0 (0stemmen)

De jury en staatssecretaris Stientje van Veldhoven zijn te spreken over de kwaliteit van de inzendingen. “De deelnemers zijn stuk voor stuk innovatieve ondernemers die niet alleen nadenken over wat er kan, maar vooral over wat ze willen en hoe ze dat mogelijk maken. En daarmee verleggen ze grenzen”, vertelt Van Veldhoven tijdens het webinar.

Blij verrast

Shaun Akse wist met zijn pitch de jury het meest te overtuigen van deze oplossing. De jury prees CityBarge voor hun vindingrijkheid. “CityBarge doet waar Nederland goed in is: vervoer over water. En zo deden we het vroeger ook”, licht voorzitter van de jury Mariëtte van Empel toe. 

Shaun Akse is blij verrast. “Heel gaaf! Het waren allemaal goede ideeën, dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik vind het mooi om te zien dat er voor dit soort innovatieve ideeën zo’n breed platform is.” Citybarge wint een geldbedrag van € 20.000 en krijgt professioneel advies van vakmensen die de oplossing vooruithelpen. Dat geld komt goed van pas vertelt Shaun Akse: “In juni is onze boot gereed om te varen. Later in de zomer beginnen we met een proef. Daar willen we zeker nog slagen in maken om een mooi product neer te zetten!”

Aanmoedigingsprijs

Ook finalisten Squad Mobility, met de eerste betaalbare zonneauto ter wereld en BNA-Battery, met gereviseerde accu’s uit hybride auto’s, maakten indruk op de jury. Zij winnen allebei een geldbedrag van € 5.000. De aanmoedigingsprijs ging naar team SOLID. Dit team, bestaande uit studenten van TU Eindhoven, gebruikt ijzerpoeder als grondstof voor toekomstige schone brandstof voor de scheepvaart. Deze oplossing voldeed nog niet aan alle voorwaarden van de challenge, om in twee jaar op de markt te komen, maar werd wel geprezen door de jury. SOLID kan rekenen op advies van vakmensen en een uitgebreid netwerk.

Terugkijken

Wil je het webinar nog terugkijken of delen? Dat kan op deze pagina. Houd ook onze community en social media in de gaten. Hier vind je binnenkort de vlog die Rijkswaterstaat reporter Elze maakte over de finale. 

 

 

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)