Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 

CityBarge wint de mobiliteitschallenge! 

Meer dan honderd toeschouwers zagen dinsdagmiddag 21 april via het live webinar hoe CityBarge er met de winst vandoor ging. Winnaar CityBarge zorgt met hun modulaire en volledig elektrisch aangedreven duwboot voor de verplaatsing van stadslogistiek van de weg naar het water. Hierdoor zijn er minder vrachtwagens nodig en is er minder CO2-uitstoot. Citybarge wint een geldbedrag van € 20.000 en krijgt professioneel advies van vakmensen die de oplossing vooruithelpen.

Wil je het webinar terugkijken? Bekijk dan deze video

 

Webinar recording

  • Mobiliteitschallenge, de finale 21 april 2020

    De webinar registratie van de mobiliteitschallenge finale van het Ministerie van IenW. Met pitches van de finalisten, een videogesprek met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en de bekendmaking van de winnaar!

Reactie winnaar: Shaun Akse van CityBarge

Shaun Akse wist met zijn pitch de jury het meest te overtuigen van deze oplossing. De jury prees CityBarge voor hun vindingrijkheid.

De winnaar is blij verrast: “Heel gaaf! Het waren allemaal goede ideeën, dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik vind het mooi om te zien dat er voor dit soort innovatieve ideeën zo’n breed platform is. In juni is onze boot gereed om te varen. Later in de zomer beginnen we met een proef. Daar willen we zeker nog slagen in maken om een mooi product neer te zetten!”

Vraaggesprek met Stientje van Veldhoven

Overige finalisten en aanmoedigingsprijs

Ook finalisten Squad Mobility, met de eerste betaalbare zonneauto ter wereld en BNA-Battery, met gereviseerde accu’s uit hybride auto’s, maakten indruk op de jury. Zij winnen allebei een geldbedrag van € 5.000.

De aanmoedigingsprijs ging naar team SOLID. Dit team, bestaande uit studenten van TU Eindhoven, gebruikt ijzerpoeder als grondstof voor toekomstige schone brandstof voor de scheepvaart. Deze oplossing voldeed nog niet aan alle voorwaarden van de challenge, om in twee jaar op de markt te komen, maar werd wel geprezen door de jury. SOLID kan rekenen op advies van vakmensen en een uitgebreid netwerk. Zie hun pitch hiernaast.

Video pitch SOLID

Vlog van Elze - Rijkswaterstaatreporter- Slim en duurzaam op weg met de mobiliteitschallenge