Bezig met laden...

Ga op avontuur in een elektrische campervan! | Challenges | DMI

Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
0

Ga op avontuur in een elektrische campervan!

  • Fase: Active
  • Categorie: Mobiliteitschallenge voorjaar 2020

Wij maken duurzaam reizen mogelijk! Ga met evan op pad in een elektrische campervan. Onze Volkswagen T2 campervans zijn volledig elektrisch en bieden plek & slaapruimte voor maximaal 4 personen. Reserveer als eerste je volgende avontuur in zo'n nostalgisch busje en beleef hoe gaaf duurzaam reizen is!

Stel je eens voor. Je rijdt met een nostalgische Volkswagen T2 campervan langs natuur, naar de zee. Mensen zwaaien vrolijk naar je omdat ze je campervan vet vinden. Je hebt je roadtrip muziek aan, je geniet van het gevoel van vrijheid. Je kunt overal gaan en staan waar je wilt. Lekker knus kamperen, alles bij de hand. Je geniet van de natuur om je heen en, omdat je wilt dat die natuur zo mooi blijft, geniet je extra van het idee dat jouw reis geen negatieve impact heeft op je omgeving.

Het team achter evan bestaat uit Erik & Pjotr

Ik ben Erik. Ik studeerde luchtvaart- en ruimtevaarttechniek in Delft, werkte daarna 4,5 jaar als management consultant en ben inmiddels 1,5 jaar werkzaam in de energiesector. In mijn vrije tijd reis ik graag, liefst naar plekken waar je ook kunt surfen. Tijdens het reizen heb ik op verschillende plekken de impact van klimaatverandering kunnen zien en dit inspireerde me om meer duurzame keuzes te maken in mijn dagelijks leven.

In het voorjaar van 2019 huurden mijn vriendin en ik samen een VW T2 campervan om mee rond te reizen. Deze ervaring zullen we niet snel vergeten! Het gevoel van vrijheid in combinatie met de knusse sfeer maakten dat we een hele toffe tijd hebben gehad samen. Dit op een duurzame manier kunnen doen met een elektrische camper is daarmee een droom voor me.

En ik ben Pjotr. Ik ken Erik van de opleiding aan de Technische Universiteit van Delft. In het afgelopen jaar is mijn dochter Yara geboren. Door haar ben ik een stuk kritischer naar mijn eigen plek op de wereld gaan kijken en heb besloten niet meer te gaan vliegen, zoveel mogelijk vegetarisch te eten en mijn impact te vergroten. Daarom heb ik ook een campervan (op diesel) gekocht, die ik zelf direct wilde elektrificeren.

Ik merk dat dit nog enorme kosten met zich meebrengt. Het idee om campervans te elektrificeren laat me niet los en ik heb hier inmiddels met veel mensen over gesproken. Samen met Erik, die net een Volkswagen T2 gehuurd had, kwamen we toen op het idee om campervans te verhuren zodat heel veel mensen kunnen genieten van elektrisch en duurzaam reizen!

Wat we gaan doen

Vanaf de zomer van 2020 maken we het voor iedereen mogelijk om de wereld te ontdekken op een duurzame manier. Om dat te doen kopen we klassieke Volkswagen campervans in en laten deze ombouwen door onze partner Schilder Electric. Vervolgens bieden we ze te huur aan via onze partner Goboony.

We gaan laten zien hoe gaaf het is om elektrisch te rijden. Onze campervans zijn schoner, stiller, betrouwbaarder en comfortabeler dan de huidige fossiele campervans. De inschatting is dat onze campervans ongeveer 150 tot 200 kilometer kunnen rijden op een volle accu. We rusten de busjes uit met alles om te kunnen snelladen. Snelladen wordt daarmee mogelijk zodra de benodigde software hiervoor beschikbaar komt, wat waarschijnlijk in de komende maanden zal zijn.

In 2020 starten we met de eerste campervan, om vervolgens duurzaam reizen voor meer en meer mensen mogelijk te gaan maken. Dit aan de ene kant door het enthousiasme voor elektrisch rijden en duurzaam reizen aan te wakkeren, maar zeker ook door slim gebruik te maken van bestaande voertuigen en materialen en deze met zoveel mogelijk mensen te delen! Zo worden de batterijpakketten voor de campervans bijvoorbeeld gemaakt van tweedehands Tesla batterijen.

Onze crowdfunding campagne

Met behulp van een crowdfunding campagne hebben zoveel mensen een eerste reis geboekt dat we direct de eerste bus konden aanschaffen en ombouwen. Daarmee zijn we dan ook in maart van start gegaan zodat vanaf komende zomer onze eerste elektrische campervan op de weg is!

Op de foto's hieronder is ons eerste busje te zien samen met zijn nieuwe hart. Het is een prachtige Volkswagen T2b Westfalia uit 1979, in de garage bij Schilder Electric vlak voor de elektrische operatie!

Geweldige samenwerkingen

Op dit moment werken we samen met Old Volks, EV Europe, Schilder Electric, Goboony, BamBoek en Spitz.

Voor het opsporen en aanschaffen van campervans in goede staat voor een ombouw gebruiken we de kennis van Old Volks. Barry Fokker heeft als oprichter al 27 jaar ervaring met het importeren en opknappen van Volkswagen busjes, en als verhuurder bovendien 10 jaar ervaring met de verhuur. Als adviseur en partner helpt hij ons bij het zoeken, bekijken en op waarde schatten van campervans voor onze doeleinden.

Voor een betrouwbare en gekeurde inbouw van de elektrische aandrijflijn werken we samen met EV Europe en Schilder Electric. EV Europe treedt daarbij op als betrouwbare leverancier, Schilder Electric als ervaren ombouwer. Eind 2019 heeft Schilder Electric een Volkswagen T2 minivan omgebouwd en gekeurd voor marketingdoeleinden, deze ervaring wordt gebruikt voor de ombouw van onze Volkswagen campervans.

Daarnaast werken we samen met Goboony voor het operationele gedeelte van de verhuur. Zij hebben een online platform waar campereigenaren hun campervans kunnen aanbieden voor de verhuur. Voor ons zullen ze een speciale pagina op hun website inrichten waar we promotie kunnen doen voor onze campervans en informatie over evan kunnen plaatsen. Hun reserverings- en betalingssysteem maakt het vervolgens voor ons gemakkelijk om direct al reserveringen aan te kunnen nemen en afhandelen.

Tot slot worden we op dit moment voor het ondernemings- en financieel plan ondersteund door BamBoek, deze partij verzorgt voor evan ook de boekhouding. En Spitz biedt ons als partner van a.s.r. een goede verzekering voor onze bedrijfsactiviteiten en elektrische busjes.

Klaar voor de start!

Wij bieden je een duurzaam alternatief dat niet duurder is dan bestaande fossiele campervans. Bovendien ontzorgen wij zoveel mogelijk en bieden we waar mogelijk extra’s. Bij het ontzorgen kun je denken aan unieke “evantures”, routes langs gave plekken met laadinfrastructuur en EV-vriendelijke campings, bij extra’s kun je denken aan bijvoorbeeld een laadpas aan boord voor onbeperkte kilometers.

Avonturiers die op zoek zijn naar een duurzame manier van reizen en daarbij gebruik willen maken van de klassieke Volkswagen campervans zijn bij ons aan het juiste adres. Onze campervans rijden niet op fossiele brandstof maar op (waar mogelijk) groene stroom en zijn bovendien voorzien van zonnepanelen waardoor je een deel van je energie zelf opwekt. Zo heb je alle vrijheid die komt kijken bij op reis gaan met een campervan en kun je dat ook op een comfortabele en schone manier doen!

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)