Bezig met laden...

Squad | Zonne Stads Auto | Challenges | Dutch Mobility Innovations

Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
3

Squad | Zonne Stads Auto

  • Fase: Active
  • Categorie: Duurzaamheid

Wij ontwikkelen de Squad, de eerste betaalbare Zonne- Stadsauto in de wereld. Squad is een oplossing voor stedelijke emissies en congestie. Het doel van de Squad is om echt betaalbare duurzame mobiliteit te maken voor iedereen.

Wij zijn twee ex-werknemers van Lightyear met ieder meer dan 20 jaar ervaring in mobiliteit, zowel tweewielers als vierwielers.

De Squad is een vier wielige scooter in het Europese L6 segment. Je mag de squad dus parkeren en gebruiken als een bromfiets of scooter. Verder heb je voor de squad geen auto rijbewijs nodig en geen helm.

Met een prijs van 100 euro per maand of 6000 euro (ex BTW) zijn we voor de meeste consumenten in de EU een realistisch alternatief tussen de scooter en de auto.

De Squad kan iedere dag tot 20 km op zonne-energie laden en heeft een range van 100 km. De gemiddelde microcar in de EU rijdt ongeveer 12 km per dag, dus aan de 20 km hebben de meeste gebruikers genoeg. 

De Squad is specifiek ontwikkeld voor Mobility as a Service met het automatisch laden op zonne-energie en de draagbare en uitwisselbare batterijen. De Squad is gepositioneerd tussen de Bromfiets en de Auto. Wij zien een ‘gat’ in de mobiliteitsmarkt tussen de 5.000 en 10.000 Euro.

De Squad wordt een vervoermiddel met de prijs en het gemak van een scooter gecombineerd met het comfort van een Auto, zoals de comfortabele zit, stabiliteit en weersbestendigheid van het dak, vloer en voorscherm.

De lage productiekosten kunnen wij realiseren door bewuste keuzes te maken voor de meest essentiële functies. De metalen en plastics van de Squad zijn gerecycled materialen. Aluminium en staal zijn uitstekend recyclebaar net als de kunststoffen welke in de Squad worden gebruikt. Het doel van Squad Mobility is 100% circulariteit voor al haar producten. 

Verder maken wij gebruik van een buizen frame, een productie technologie uit de scooter en motorfiets techniek toegepast op een auto. Hierdoor kunnen wij een lage kostprijs realiseren met een beperkte investering en een hoge mate van flexibiliteit in productie.

De Squad is nu al beschikbaar voor pre-order in de EU.

 

Opmerkingen (1)

   
RobertHoevers
09-apr-20 15:39
 · 
 /5
0 (0stemmen)
door