Bezig met laden...

NEXTdriver | Coaching van professionele chauffeurs die leidt tot zuiniger en veiliger rijden | Challenges | Dutch Mobility Innovations

Challenges

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Challenges   
Openbare Community
2

NEXTdriver | Coaching van professionele chauffeurs die leidt tot zuiniger en veiliger rijden

  • Fase: Active
  • Categorie: Duurzaamheid

NEXTdriver is een schaalbare coaching dienst voor professionele chauffeurs. NEXTdriver maakt gebruik van beschikbare data uit het Fleet Management System (FMS) dat in de meeste vrachtwagens al aanwezig is om zo via een mobiele app coaching en feedback te geven aan chauffeurs. De chauffeur die met deze app rijden, gaan meetbaar zuiniger en veiliger rijden. Dit zorgt voor een reductie in brandstofgebruik, voor meer veiligheid in het verkeer en bespaart de logistieke sector een hoop tijd en geld. Belangrijker nog wel chauffeurs vinden het leuk!

NEXTdriver voor de chauffeur

 

Vrachtwagenchauffeurs die met de NEXTdriver app rijden, krijgen wekelijks een feedback met hun scores voor verschillende onderdelen van het rijgedrag. Alle chauffeurs krijgen zowel tips hoe ze hun rijstijl kunnen verbeteren als complimenten over hun rijgedrag. Door middel van een chatfunctie in de app kunnen chauffeurs direct contact opnemen met coaches van SD-Insights die extra uitleg en tips kunnen geven of andere praktische vragen kan beantwoorden. De chauffeur kan tevens zien hoe hij presteert in verhouding tot andere chauffeurs die voor hetzelfde bedrijf rijden en ze kunnen hun eigen trends over de tijd in de app vinden. Sinds maart 2020 zijn er meer gamificatie elementen in de app waar chauffeurs positief op reageren en wat ze motiveert hun scores en dus hun rijgedrag nog verder te verbeteren.

 

Chauffeurs die met NEXTdriver rijden besparen al binnen een paar weken 2% tot 8% aan brandstof. De coaching en feedback op het rijgedrag leidt tot meer bewustzijn over het rijgedrag bij de professionele chauffeurs en leidt hiermee direct tot brandstofbesparing en besparing van CO2 uitstoot.

 

NEXTdriver voor de manager

 

Managers hebben hun eigen online dashboard waarmee ze overzicht kunnen houden op de prestaties van hun gehele vrachtwagenvloot. Op deze manier kunnen managers gemakkelijk de trend in het rijgedrag van hun chauffeurs bekijken en hoeven ze zich geen zorgen te maken om micromanagement van individuele chauffeurs. Het manager dashboard geeft geen individuele scores van chauffeurs weer om zo de anonimiteit van chauffeurs te verzekeren.

 

Verbeterde veiligheid

 

De verzekeringsmakelaar waarmee wij samenwerken ziet een 30% lagere schaderatio in polissen met coaching t.o.v. polissen zonder coaching. Dat betekent dus ook minder schades en ongelukken bij chauffeurs die met de NEXTdriver app rijden. Een verdere besparing van (eigen risico) kosten bij logistieke bedrijven en betere doorstroming en minder ongelukken op de Nederlandse wegen.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)