Bezig met laden...

Introductie CATALYST Board: Prof. Rob Zuidwijk | CATALYST Living Lab | DMI

home "»" Community's "»" CATALYST Living Lab "»" artikelen "»" Introductie CATALYST Board: Prof. Rob Zuidwijk
CATALYST Living Lab

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Introductie CATALYST Board: Prof. Rob Zuidwijk

Introductie CATALYST Board: Prof. Rob Zuidwijk

 /5
0 (0stemmen)

Rob Zuidwijk is hoogleraar Global Supply Chains and Ports aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Zijn leerstoel richt zich op drie onderwerpen: coördinatie voor duurzame wereldwijde toeleveringsketens, synchromodale transportnetwerken (een flexibele en integrale inzet van verschillende vervoerswijzen op een netwerk om beter te voldoen aan de eisen van de klant en duurzaamheidsdoelstellingen), en inter-organisatorische systemen in de logistiek.

Rob Zuidwijk levert een belangrijke bijdrage aan SmartPort, een sterke onderzoeksgemeenschap in havengerelateerd onderzoek waarbij RSM en EUR één van de belangrijkste stakeholders zijn. Hij is ook Captain of Science van de Topsector Logistiek in Nederland.

Rob over CATALYST:
“Het Living Lab CATALYST gaat bedrijven, overheden en kennisinstellingen helpen om gezamenlijk te leren van experimenten op het gebied van Connected en Automated Transport. Ik vind het heel belangrijk dat zo’n proeftuin langere tijd kan voorbestaan en daarmee kennis en ervaring kan helpen opbouwen. Als bestuurslid zie ik voor ons een taak om dat te helpen waarborgen. Onze rol in het project als wetenschappelijk team vanuit RSM en HZ is het ontwikkelen van nieuwe logistieke planningsmethoden. Daarbij gaan we in het bijzonder kijken naar de planning van logistieke processen waarbij automatisering ten dele is ingevoerd. Hoe plan je rondritten met vrachtwagens die voor een deel automatisch kunnen rijden? Hoe plan je transportdiensten op netwerken waarbij infrastructuur voor transport en overslag ten dele is toegerust op geautomatiseerd voertuigen? Hoe plan je personeel in zo’n gemengde situatie? Wat CATALYST bijzonder maakt is dat het onderwerp Science Fiction lijkt, terwijl de proeftuin partijen aantrekt die het daadwerkelijk in de praktijk gaan brengen.”

Meer over Rob en zijn recente publicaties staan hier: https://www.rsm.nl/people/rob-zuidwijk/

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)