Bezig met laden...

Testcampagne Connected Transport van start. | CATALYST Living Lab | DMI

home "»" Community's "»" CATALYST Living Lab "»" artikelen "»" Testcampagne Connected Transport van start.
CATALYST Living Lab

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Testcampagne Connected Transport van start.

Testcampagne Connected Transport van start.

 /5
0 (0stemmen)

Op 9 september is de testcampagne van het project 'Integrator Connected Truck Trials' van start gegaan. Gedurende 12 weken monitort TNO 10 trucks, uitgerust met verschillende sensoren, op het gebied van brandstofverbruik, chauffeursgedrag en business case, terwijl ze hun dagelijkse ritten uitvoeren in de container – of de bloemenlogistiek. Een belangrijke opmaat naar veilige uitrol van connectiviteit in het zware wegtransport.Connected transport: in kaart brengen van de impact 

Connected Transport technologieën vinden hun weg steeds meer naar de logistieke sector in Nederland. In oktober 2018 werd in de Experience Week Connected Transport in oktober voor het eerst grootschalig met behulp van Adaptive Cruise Control (ACC) technologie door vrachtwagens in konvooi gereden. In deze week lag de nadruk op sociale innovatie en het kennismaken van de chauffeurs met konvooi rijden. Voor het eerst werd er gereden met beladen voertuigen en professionele chauffeurs. Waar het in 2018 nog ging om het demonstreren van de nu beschikbare technologie, gaan we dit jaar verder met de ontwikkeling. Nu, in deze testcampagnes, staat het in kaart brengen van de impact centraal: Waar en wanneer gebruikt de chauffeur de beschikbare Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) technologieën? Wat betekent (ACC-)konvooi rijden voor het brandstofverbruik? Hoe reageert de chauffeur op het gebruik van deze systemen? En wat is de business case voor logistiek dienstverleners? Deze vragen beantwoordt TNO samen met haar partners met behulp van het meten aan de vrachtwagens en door interviews met de chauffeurs en de logistieke partijen in de komende maanden.Testkilometers maken in Sint Oedenrode

Voordat de trucks de weg op zijn gegaan, zijn op 9 september de laatste controles van de voertuigen gedaan. De zes transporteurs, die als partner verbonden zijn aan dit project, komen samen op de Testbaan in Sint Oedenrode. De chauffeurs krijgen de laatste instructies terwijl de meetinstrumenten op de trucks nog een laatste keer worden gecontroleerd. Vervolgens rijden de vrachtwagens met verschillende volgafstanden over de testbaan, terwijl het TNO-team de datacollectie controleert. En daarna is dan echt alles gereed om te gaan monitoren in de dagelijkse logistieke operatie van de transporteurs.

Op weg naar veiligheid, doorstroming en logistieke efficiëntie 

De proeven in de testcampagnes vormen een opmaat naar verdere connectiviteit en automatisering in het zware wegtransport; coöperatief rijden en truck platooning. Door nu de impact in kaart te brengen van verschillende ‘basis-scenario’s’, kunnen we ervoor zorgen dat truck platooning technologie versneld en veilig in de maatschappij uitgerold kan worden, wat verkeersveiligheid, doorstroming, duurzaamheid en logistieke efficiency ten goede komt.

Partners

De Rijke Transport, DHL Global Forwarding, Getru Bedrijven, GVT Group of Logistics, Overbeek Int. Transport, Starmans Transporten, Van der Slot Transport, Hogeschool Rotterdam, Universiteit Twente.

Bron: TNO

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)

/**whitelisting script Active Campaign**/