Bezig met laden...

Meerderheid chauffeurs vertrouwt op techniek ADAS-systemen | CATALYST Living Lab | DMI

home "»" Community's "»" CATALYST Living Lab "»" artikelen "»" Meerderheid chauffeurs vertrouwt op techniek ADAS-systemen
CATALYST Living Lab

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Meerderheid chauffeurs vertrouwt op techniek ADAS-systemen

Meerderheid chauffeurs vertrouwt op techniek ADAS-systemen

 /5
0 (0stemmen)

Ontwikkelingen rondom digitalisering en automatisering gaan steeds sneller in transport en logistiek. Steeds meer rijhulpsystemen (ADAS) zijn standaard aanwezig in voertuigen, maar wat vinden beroepschauffeurs daar zelf van? En hoe gebruiken ze deze systemen? In de werknemersenquête van het Sectorinstituut Transport en Logistiek zijn zo’n 198 chauffeurs bevraagd, en wat blijkt? Het merendeel vertrouwt op de systemen die aanwezig zijn in hun voertuig.

Interesse en kennis van laatste ontwikkelingen zijn gemiddeld

Over het algemeen geven chauffeurs aan dat ze ‘gemiddelde’ interesse hebben in de laatste ontwikkelingen  omtrent nieuwe technologie voor vrachtwagens. Daarnaast geven chauffeurs aan dat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen omtrent nieuwe technologie. Het is dan ook opmerkelijk dat 45% (89) van de ondervraagden aangeeft geen veiligheidssystemen in het voertuig te hebben waarin de chauffeur het meeste rijdt: sommige ADAS systemen - zoals AEBS (noodremsysteem) en de LDWS (lijnbewaking) – zijn sinds 2015 verplicht op nieuwe voertuigen, maar chauffeurs geven dus aan dat dergelijke systemen niet op hun wagen aanwezig zijn. Dit zou kunnen komen doordat ze ofwel op oudere voertuigen rijden, of bij deze vraag [1] niet aan deze systemen moesten denken.

Meeste chauffeurs gebruiken ADAS systemen regelmatig

Bij de inventarisatie naar het gebruik van de verschillende ADAS systemen komt naar voren dat de meeste chauffeurs regelmatig ADAS systemen gebruiken (zie Figuur 1). Er is echter een behoorlijk verschil tussen de verschillende systemen. Zo gebruikt 64% van de ondervraagde chauffeurs Cruise Control in (bijna) elke rit, waarbij dit voor de Blind Spot Monitor (BSM), de dodehoekverklikker, slechts door 18% in elke rit gebruikt wordt. Deze BSM is bij 43% ook niet aanwezig in de voertuigen en dit kan verklaard worden door het feit dat dit type ADAS systeem nog relatief nieuw is.


Figuur 1 - Gebruik ADAS systemen door vrachtwagenchauffeurs (N=109)

De chauffeurs die aangeven ADAS functionaliteiten ingeschakeld te hebben (elke rit, de meeste ritten, sommige ritten, zelden), hebben gemiddeld gezien 6 systemen in gebruik. Figuur 2 hieronder laat zien dat de grootste groep (21%) van deze chauffeurs alle systemen in gebruik heeft. Dit zijn de systemen in Figuur 1 met daarnaast ook de verplichte systemen: AEBS (noodrem), LDWS (lijnbewaking) en ESC (voertuigstabiliteit). 


Figuur 2 - Aantal ADAS systemen dat chauffeurs in gebruik hebben

Meerderheid chauffeurs vertrouwt op techniek ADAS-systemen

De chauffeurs die aangaven gebruik te maken van de ADAS systemen in hun voertuig, zijn vervolgens gevraagd naar de mate van vertrouwen in deze systemen. Figuur 3 laat zien dat het vertrouwen in deze systemen zeer hoog is; bij alle systemen vertrouwt meer dan de helft van de chauffeurs dit systeem. Daarnaast is een groot deel (20-36%) van de chauffeurs ‘neutraal’ ten aanzien van de ADAS-systemen. De groep die de systemen niet vertrouwt is relatief klein.

Figuur 3 - Vertrouwen ADAS systemen door vrachtwagenchauffeurs

Vervolgonderzoek naar toekomstige systemen in transport

We hebben nu meer inzicht in het gebruik en vertrouwen in ADAS systemen. De volgende stap is het in kaart brengen hoe chauffeurs tegen toekomstige ontwikkelingen aankijken. Wat is hun houding ten aanzien van transportinnovaties zoals truck platooning, de Super Ecocombi en in-truck informatiediensten zoals ‘time to green’ bij intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s)? Dat en meer staat op de agenda in het living  lab CATALYST.

 

 

 

 

 

 

 


[1] Beschikt je vrachtwagen over veiligheidssystemen die actief ingrijpen? Bijvoorbeeld dat de vrachtwagen automatisch afremt wanneer je te dicht op je voorganger rijdt of terugstuurt als je buiten de lijn rijdt?
Als je geen eigen vrachtwagen hebt beantwoord dan de vraag voor de vrachtwagen waarop je het meest rijdt.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)