Bezig met laden...

Naar de logistieke professional van de toekomst - Opleidingsprogramma LogistiekLerenZonderGrenzen | CATALYST Living Lab | DMI

home "»" Community's "»" CATALYST Living Lab "»" artikelen "»" Naar de logistieke professional van de toekomst - Opleidingsprogramma LogistiekLerenZonderGrenzen
CATALYST Living Lab

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Naar de logistieke professional van de toekomst - Opleidingsprogramma LogistiekLerenZonderGrenzen

Naar de logistieke professional van de toekomst - Opleidingsprogramma LogistiekLerenZonderGrenzen

 /5
0 (0stemmen)

De logistieke sector is continue in ontwikkeling. Tal van nieuwe technologieën en trends doen hun intrede. Denk maar aan big data, Artificiële Intelligentie, robots en drones … Het zijn allemaal revolutionaire innovaties die je niet alleen in productiebedrijven of de IT-sector terugvindt. Ook in de logistiek en supply chain zullen ze voor grote veranderingen zorgen. Dit zal het aantal banen en de invulling daarvan dras­tisch beïnvloeden. Zo zullen administratieve jobs grotendeels verdwijnen en zal er een shift plaatsvinden van manuele, repetitieve taken naar strategisch denken op een hoger niveau. Dit vraagt om nieuwe kennis en competenties, en een grote dosis mensen­­kennis. Zo moeten logistieke professionals van de toekomst niet alleen beschikken over pure logistieke kennis, maar ook over strategische en digitale vaardigheden, en de nodige leiderschaps- en soft skills.

Om hierop in te spelen ontwikkelt de Hogeschool Fontys in Venlo momenteel met hun Belgische collega’s van de PXL Hogeschool in Hasselt (BE) een innovatief opleidingsprogramma. Met deze opleiding willen de Hogescholen logistieke experts klaarstomen voor de supply chain van morgen. Het programma wordt ontwikkeld in het kader van het Interreg project “LogistiekLerenZonderGrenzen”, in samen­werking met het bedrijfsleven en partners uit het werkveld.

Vanaf midden oktober 2020 zullen er tal van webinars en virtual classrooms worden georganiseerd. Op het programma staan onder andere webinars rond Trends in de Logistiek, Blockchain en People Management, en virtual classrooms rond Omnichannel Fulfillment, Digitale vaardigheden in de logistiek, en Kunstmatige Intelligentie in de logistiek.

De doelgroepen zijn vooral logistieke professionals en werkzoekenden die zich naar de logistiek willen omscholen. Maar ook logistieke studenten en leerkrachten middelbaar onderwijs zijn welkom om deel te nemen. De webinars en virtual classrooms zijn gratis en volledig naar keuze bij te wonen.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod? Surf dan snel naar onze website en schrijf je voor onze nieuwsbrief: www.logistieklerenzondergrenzen.eu

Danny Jonker | Project manager Hogeschool Fontys | d.jonker@fontys.nl

Wij maken ons alvast klaar voor de toekomst. U toch ook?

Dit project is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu. Dit alles met de cofinanciering van de Limburgse provincies in België en Nederland.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)