Bezig met laden...

Verduurzamen met CAT: resultaten uit het Catalyst living lab en vooruitblik | CATALYST Living Lab | DMI

home "»" Community's "»" CATALYST Living Lab "»" artikelen "»" Verduurzamen met CAT: resultaten uit het Catalyst living lab en vooruitblik
CATALYST Living Lab

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Verduurzamen met CAT: resultaten uit het Catalyst living lab en vooruitblik

Verduurzamen met CAT: resultaten uit het Catalyst living lab en vooruitblik

 /5
0 (0stemmen)

De Nederlandse transportsector staat voor een grote duurzaamheidsopgave om voor 2030 de CO2 uitstoot van logistiek met 3,7 Mton te verminderen. Er is een combinatie van maatregen nodig om dit doel te bereiken. In dit paper gaan we in op de bijdrage van nieuwe technologie – en dan specifiek Connected Automated Transport (CAT) innovaties – aan  verduurzaming van wegtransport in Nederland. Een thema dat vooralsnog niet veel aandacht heeft in de actieagenda van de Topsecor Logistiek.

Middels een Living Lab aanpak is in het CATALYST programma op basis van real-world driving data in kaart gebracht dat er brandstof – en CO2 besparing gerealiseerd kan worden met behulp van CAT innovaties zoals het rijden met Adaptive Cruise Control (ACC) en het gebruik van iVRI’s.  

CATALYST werkt in de lopende activiteiten verder aan het in kaart brengen van de real-world impact van de Super EcoCombi en C-ACC rijden – als voorloper op truck platooning. Daarnaast onderzoekt CATALYST het verduurzamingspotentieel van smart dollies (autonome voertuigen op yards) door simulatieonderzoek en metingen aan huidige terminalvoertuigen te combineren.  

Voor het succesvol implementeren van Connected Automated Transport innovaties is een multidisciplinaire aanpak nodig die kijkt naar zowel de impact (bijv. op verduurzaming, veiligheid, efficiëntie en doorstroming) als verschillende randvoorwaarden. Connected Automated Transport gaat om meer dan de voertuigtechnologie: alleen als er rekening wordt gehouden met organisatorische en sociale innovatie is integratie in de logistieke keten mogelijk.

Dit paper, geschreven voor de vervoerslogistieke werkdagen 2021, bespreekt de resultaten van onderzoek gedaan in het Catalyst Living Lab en blikt ook vooruit. 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)