• Data wegwerkzaamheden moeten voor iedereen beschikbaar zijn

    ICT-leverancier FiLogic is als eerste gestart met het delen van data van wegwerkzaamheden met transportplanners die zijn TMS-systeem gebruiken. Binnenkort volgen alle IT-leveranciers dankzij een samenwerking tussen het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW) en de Dalti- werkgroep Open Trip Model (OTM) met daarin FiLogic, Tans, Transportial en Adabt IT.

  • Eén standaard voor data-uitwisseling voor heel Nederland

    Transportbedrijven zijn dol op logistiek, maar hebben minder met IT. Dus de drempel om aan de slag te gaan met digitalisering, ligt hoog. Hierop speelt Janneke Nijsing perfect in met haar rol als projectleider bij SmartwayZ.NL. En daarom werkt ze al sinds 2018 met ons samen. Want wil je zo’n brancheverandering teweegbrengen? Dan begin je bij de ICT-leveranciers die de software voor de ondernemers maken. En om díé te bereiken, kun je volgens Janneke het best bij ons starten. In dit artikel lees je wat onze samenwerking jou en de branche oplevert. 

  • Veiliger en betrouwbaarder werken met de nieuwe DEFLog

    De nieuwe versie van DEFLog is 26 april opgeleverd. De site is bereikbaar via data.deflog.nl. In de nieuwe versie zijn de verschillende datadiensten beschikbaar op een marktplaats. Bedrijven kunnen zelf datadiensten ontwikkelen en aanbieden op de marktplaats. Dit zorgt op termijn voor meer verschillende diensten van betere kwaliteit. Daarnaast loopt de data in de nieuwe versie van DEFLog niet meer via DEFLog zelf: de data blijft bij de bron. Deze manier van data delen helpt bedrijven en overheden om sneller, efficiënter en tegen lagere kosten te kunnen werken.

Datareis toepassing 1: wegwerkzaamheden

 

1. 
De wegbeheerder geeft planningsgegevens van wegwerkzaamheden door.
2. 
NDW en andere bronnen sturen deze gegevens naar DEFlog.
3. 
DEFlog vertaalt de data naar het Open Trip Model (OTM): een standaard die veel gebruikt wordt in de logistieke sector.
4.
IT-dienstverleners kunnen de data bij DEFLog ophalen en verwerken in hun software.
5.
Chauffeurs worden gewaarschuwd voor wegwerkzaamheden op hun route.