Bezig met laden...

Elektrische Pipistrel van NLR onthuld | Duurzame Luchtvaarttafel | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Duurzame Luchtvaarttafel "»" artikelen "»" Elektrische Pipistrel van NLR onthuld
Duurzame Luchtvaarttafel

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Elektrische Pipistrel van NLR onthuld

Elektrische Pipistrel van NLR onthuld

 /5
0 (0stemmen)

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 9 november in Rotterdam het eerste in Nederland geregistreerde elektrische vliegtuig onthuld. Het toestel met de registratie PH-NLX wordt in gebruik genomen door het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR). Het gaat om een product van de Sloveense fabrikant Pipistrel. De Velis Electro is een Europees gecertificeerde eenmotorige ultralight die plaats biedt aan twee personen. Het kan ongeveer 50 minuten in de lucht blijven.

Registratie

NLR heeft het toestel gekregen van PricewaterhouseCoopers. De X in de registratie staat voor ‘experimental’ en ‘10’, aangezien het gaat om het 10e toestel van NLR. Naast de Pipistrel maakt NLR al lange tijd gebruik van een ander research vliegtuig; een Cessna Citation met de registratie PH-LAB. De Velis Electro krijgt Rotterdam The Hague Airport als thuisbasis. Daar is een laadfaciliteit met duurzaam opgewekte stroom aanwezig. Binnenkort wil NLR met een rondvlucht een aantal vliegvelden in Nederland aandoen.

Kenniscentrum

De Velis Electro maakt deel uit van het Living Lab Electric Flight (LLEF), een virtueel kenniscentrum met gezamenlijke onderzoeksprojecten waarbij technologie laagdrempelig uitgeprobeerd en gedemonstreerd kan worden op een testplatform. Binnen dit programma wordt het nieuwe toestel gebruikt om kennis en ervaring op te doen met elektrisch vliegen. Verder kijkt het NLR naar mogelijkheden om de actieradius te vergroten. Bijvoorbeeld door nieuwe batterijtechnologie, een brandstofcel of aerodynamische verbeteringen.


Foto 2 bij nieuwsbericht 126 PH-NLX 101120.jpg


Bron: Platform Duurzaam Vliegen

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)