Bezig met laden...

Juryleden bekend voor de challenge ‘together we can fly for ABC’ over duurzaam vliegen | Duurzame Luchtvaarttafel | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Duurzame Luchtvaarttafel "»" artikelen "»" Juryleden bekend voor de challenge ‘together we can fly for ABC’ over duurzaam vliegen
Duurzame Luchtvaarttafel

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Juryleden bekend voor de challenge ‘together we can fly for ABC’ over duurzaam vliegen

Juryleden bekend voor de challenge ‘together we can fly for ABC’ over duurzaam vliegen

 /5
0 (0stemmen)

De jury voor de challenge ‘duurzaam vliegen’ is met 5 juryleden uit diverse relevante disciplines compleet. Hiermee is een ruime betrokkenheid ontstaan vanuit het onderwijs, de duurzame luchtvaart, de overheid, de ABC-eilanden en het opwekken van duurzame energie. De jury gaat 14 januari aan de slag met de inzendingen van de deelnemers aan de prijsvraag, die 12 januari binnen moeten zijn.

Hiermee is een volgende stap gezet in de challenge, waarmee de organisatie hoopt duurzaam vliegen tussen de ABC-eilanden dichterbij te brengen. ‘We zijn er trots op dat deze juryleden zich willen binden aan deze challenge’, aldus Arjan van Vliet, vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu betrokken bij deze challenge. Hij is ook erg benieuwd naar het aantal én de kwaliteit van de inzendingen. ‘Via Linkedin heb ik al de nodige oproepen en initiatieven gezien. We zijn erg benieuwd.’

De challenge richt zich op studenten in Nederland en op de ABC-eilanden, van het WO-, HBO- en MBO-onderwijs om met uitgewerkte ideeën te komen hoe op een innovatieve en efficiënte manier duurzame energie kan worden opgewekt op de ABC-eilanden om duurzame luchtvaart tussen de eilanden mogelijk te maken. De challenge werd op 22 oktober bekendgemaakt, tijdens een zogeheten Koninkrijksdialoog tussen de ABC-eilanden en Nederland over duurzaam vliegen op de Cariben. Studenten konden vanaf dat moment aan de slag met de challenge. Op 23 november was een ‘expertsessie’ waar deelnemers aan de challenge hun vragen konden stellen aan de aanwezige experts van het ministerie, de luchtvaart en de ABC-eilanden. Een samenvatting van de vragen en antwoorden zijn onder dit artikel te lezen.

De juryleden

Ineke van der Hee (Ministerie van I&W), Baerte de Brey (ELaanNL en Stedin),  Edwin Kelly (Directeur Directie Luchtvaart Aruba), Geert Boosten (bijzonder lector aviation management Hogeschool van Amsterdam), Alberto Martinetti (assistent professor, maintenance engineering, TU Twente).


Samenvatting vragen en antwoorden op de expertmeeting van 23 november:

Mogen er ook niet-studenten deelnemen?

Nee, deze challenge is bedoeld voor studenten. Mocht je twijfelen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met onderstaand emailadres. Wel mag er uiteraard informatie ingewonnen worden bij experts.

Gaat de challenge vooral over de berekeningen m.b.t. energieopslag en –transport of is de vraag breder?

De challenge gaat om het gehele plaatje rondom energieopslag en transport en mag dus wel degelijk elementen van een business plan bevatten.

In hoeverre wordt gevraagd details uit te werken en bijvoorbeeld mogelijke partners op te nemen in het business plan?

De richtlijn is: hoe concreter, hoe interessanter het concept is.

Wat maakt dit vraagstuk zo interessant voor de ABC-eilanden?

De leefbaarheid van de ABC-eilanden kan vergroot worden indien duurzaam vliegen mogelijk gemaakt wordt. Denk bij het uitwerken van de challenge goed na over de context van de ABC-eilanden.


 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)