Bezig met laden...

12 januari 2021: deadline creatieve ideeën challenge ‘together we can fly for ABC’ ! | Duurzame Luchtvaarttafel | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Duurzame Luchtvaarttafel "»" artikelen "»" 12 januari 2021: deadline creatieve ideeën challenge ‘together we can fly for ABC’ !
Duurzame Luchtvaarttafel

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
12 januari 2021: deadline creatieve ideeën challenge ‘together we can fly for ABC’ !

12 januari 2021: deadline creatieve ideeën challenge ‘together we can fly for ABC’ !

 /5
0 (0stemmen)

Op 22 oktober 2020, tijdens het webinar “Together we can fly for ABC”, heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat studenten uitgedaagd: kom met uitgewerkte ideeën om op een innovatieve en efficiënte manier duurzame energie op te wekken die de luchtvaart tussen de ABC-eilanden kan voeden. Op 12 januari eindigt de inlevertermijn.

‘De juryleden van de challenge zijn natuurlijk reuze benieuwd naar de inzendingen’, aldus Dineke van der Burg die de challenge namens IenW coördineert. ‘Terwijl een groot deel van werkend Nederland met verlof ging, moest ik aan de studenten denken. Hoe zal het gaan met de samenwerking tussen de disciplines, onderwijsinstellingen en landen? En hoe inventief is het? Zien wij als ministerie oplossingen over het hoofd? En hoe uitvoerbaar zijn de ideeën?’

Dat er goed over de vraagstukken werd nagedacht bleek al op 23 november 2020 toen de ‘Expertsessie’ plaatsvond. De deelnemers aan de challenge stelden hele goede vragen. Ook op LinkedIn en Facebook waren spontane activiteiten rondom de challenge te vinden. Een belangrijk thema onder studenten dus!

De juryleden ( Ineke van der Hee (Ministerie van I&W), Baerte de Brey (ELaanNL en Stedin),  Edwin Kelly (Directeur Directie Luchtvaart Aruba), Geert Boosten (bijzonder lector aviation management Hogeschool van Amsterdam) en Alberto Martinetti (assistent professor, maintenance engineering, TU Twente) gaan vanaf 14 januari aan de slag met het beoordelen van de inzendingen.

Eind januari 2021 wordt de uitslag via een openbaar te volgen webinar bekend gemaakt. ‘Het is oorspronkelijk idee was om de uitreiking tijdens een bezoek van minister aan de ABC-eilanden te doen.’ Aldus Arjan van Vliet, de juryvoorzitter. ‘Helaas heeft COVID ook daar roet in het eten gegooid. Maar van uitstel hoeft geen afstel te komen. Nederland heeft plannen met de verduurzaming van de luchtvaart en de ABC-eilanden kunnen daar een belangrijke rol in vervullen.

Stuur je inzending conform de geldende spelregels naar: dineke.vander.burg@rws.nl

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)