Bezig met laden...

Wat is ADAS (Advanced driver-assistance systems) en hoe kan het jou helpen? | Slim Onderweg | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Wat is ADAS (Advanced driver-assistance systems) en hoe kan het jou helpen?
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Wat is ADAS (Advanced driver-assistance systems) en hoe kan het jou helpen?

Wat is ADAS (Advanced driver-assistance systems) en hoe kan het jou helpen?

3.66 
 /5
3.66 (1stemmen)

ADAS is de afkorting voor ‘Advanced Driver Assistance Systems’. En dat is weer Engels voor ‘geautomatiseerde bestuurder assistentie systemen’. Een mond vol voor de verschillende elektronica in onze auto’s die als doel hebben ons verkeer veiliger te maken. Zo worden we geholpen om risico’s te vermijden en gevaarlijke situaties op de weg onder controle te krijgen.

Pas op! Botsing!

Een eenvoudig voorbeeld is het piepje in je auto als je achteruit rijdt. Objecten die heel dichtbij komen, worden gedetecteerd, wat jou weer helpt om nergens tegen aan te rijden. Een ander voorbeeld is het ‘collision warning system’. Dit systeem ontdekt gevaarlijke situaties in het voorliggende verkeer, vóórdat ze gebeuren.

Hoe werkt ADAS?

ADAS werken door middel van RADAR (zoals in verkeerstoren op het vliegveld) of LIDAR (met laserlicht!). Maar ook GPS, bluetooth, wifi of 4G zijn signalen die de systemen gebruiken om de omgeving van je auto te ‘scannen’ en deze informatie voor jouw rit ‘geschikt’ te maken. Sommige ADAS waarschuwen alleen, andere ADAS nemen voor een korte periode de besturing van je auto over. Allemaal voor jouw veiligheid én die van je medeweggebruikers.

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)