Bezig met laden...

Beperkte kennis van rijhulpsystemen (ADAS) | Slim Onderweg | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Beperkte kennis van rijhulpsystemen (ADAS)
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Beperkte kennis van rijhulpsystemen (ADAS)

Beperkte kennis van rijhulpsystemen (ADAS)

 /5
0 (0stemmen)

Er is volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid te weinig kennis onder automobilisten over de mogelijkheden en beperkingen van rijhulpsystemen (ADAS) in voertuigen. Om ervoor te zorgen dat rijhulpsystemen bijdragen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid is bijsturing noodzakelijk, concludeerde de Onderzoeksraad.

Ongeveer de helft van de nieuwe auto’s is voorzien van ADAS-systemen zoals een noodremsysteem en adaptive cruise control. Fabrikanten introduceren deze nieuwe rijhulpsystemen om auto’s aantrekkelijker te maken voor de consument. De bestuurder ervaart te kunnen vertrouwen op deze systemen, maar wordt op zichzelf teruggeworpen als er iets mis gaat. Fabrikanten en autobedrijven moeten autokopers daarover beter informeren, adviseert de Onderzoeksraad.

Rol van de overheid
Bij toelating van nieuwe auto’s op de openbare weg, heeft de overheid onvoldoende toezicht op de werking van deze nieuwe systemen in verschillende omstandigheden. Hierdoor is niet helder of het systeem daadwerkelijk doet wat het moet doen. Ook is voor een deel van de rijhulpsystemen niet duidelijk welk effect deze systemen hebben op de verkeersveiligheid. Het ontbreekt aan een goede monitoring en evaluatie van deze systemen.

De Onderzoeksraad adviseert de overheid dan ook om bij de Europese Commissie aan te kaarten dat de voertuigregelgeving aan moet sluiten bij de huidige generatie ADAS. Daarbij moet de verantwoordelijkheid om aan te tonen dat nieuwe ADAS de veiligheid verbeteren bij de fabrikanten komen te liggen. Verder moet aandacht besteed worden aan eisen op het gebied van human factors, opleiding van gebruikers, toegankelijkheid van data uit ADAS na ongevallen en ongevalsonderzoek door fabrikanten. Lees het volledige onderzoeksrapport op de site van de Onderzoeksraad voor Veiligheid

 

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)