Bezig met laden...

De introductie van het ADAS woordenboek | Slim Onderweg | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" De introductie van het ADAS woordenboek
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
De introductie van het ADAS woordenboek

De introductie van het ADAS woordenboek

 /5
0 (0stemmen)

Met het toenemende aantal rijhulpsystemen, ofwel Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), stijgt het aantal benamingen voor deze systemen. Dit heeft tot gevolg dat vergelijkbare systemen verschillende benamingen krijgen, wat leidt tot verwarring en onbegrip bij consumenten en organisaties die met ADAS te maken hebben.

Het ADAS Woordenboek
Om meer duidelijkheid te creëren voor iedereen die zich bezighoudt met ADAS, en daarmee het veilige gebruik van rijhulpsystemen te verhogen, presenteerde de ADAS-alliantie deze maand het ADAS Woordenboek: een lijst met voor elk veelvoorkomend rijhulpsysteem een standaard naam en een korte omschrijving van de werking. Het woordenboek is in het Nederlands en Engels beschikbaar en is voor iedereen in te zien op www.adasalliantie.nl. Het Nederlandse woordenboek is ook te bekijken onder het tabblad 'bestanden', links van dit artikel. 

Het ADAS woordenboek is voortgekomen uit een werkgroep, die bestaat uit beleidsmakers van Euro NCAP, RAI Vereniging, BOVAG, ANWB, RDW, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. “De Europese Unie, Euro NCAP en de American Automobile Association (AAA) gebruiken verschillende namen, maar daarnaast hanteert men per automerk andere termen, vaak marketing-gedreven. Het is dus niet gek dat je als gebruiker niet meer weet wat je kunt verwachten van een rijhulpsysteem”, aldus Chris Hottentot (ANWB), projectleider van de ADAS Alliantie. 

Europese standaardisatie
Het idee achter het ADAS Woordenboek is dat voortaan iedereen die met ADAS te maken heeft communiceert met deze termen, of het nu gaat om consumenten of organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling, reparatie of recycling van ADAS. Dit met Europese standaardisatie van de termen als einddoel. “We hebben goede hoop dat de Engelse termen in heel Europa zullen worden overgenomen. We hebben daarover al intensief contact gehad met de FIA, de internationale automobielfederatie”, aldus Hottentot. 

In hoeverre denk jij dat dit woordenboek bijdraagt aan de standaardisatie van ADAS-termen? En zal het uiteindelijk het veilige gebruik van rijhulpsystemen verhogen? 

 

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)