Bezig met laden...

Informatievoorziening over ADAS is beperkt | Slim Onderweg | Dutch Mobility Innovations

home "»" Community's "»" Slim Onderweg "»" artikelen "»" Informatievoorziening over ADAS is beperkt
Slim Onderweg

Verlaat Community:

Weet je zeker dat je je lidmaatschap wilt verwijderen van

Word lid van deze Community:

Lid worden van deze community?

Navigatie-item bewerken

Vereist De naam die in de navigatie van de Community verschijnt.
Vereist
Vereist
Vereist De url kan verwijzen naar een interne of externe webpagina.
 
Login als je wilt volgen, delen of deelnemen in deze Community.
Nog geen lid?Registreer je Nu
Informatievoorziening over ADAS is beperkt

Informatievoorziening over ADAS is beperkt

 /5
0 (0stemmen)

De FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) heeft in samenwerking met de ANWB en gezamenlijke Europese mobiliteitsclubs onderzoek uitgevoerd naar de kennis en het gebruik van rijhulpsystemen onder autobezitters. Het onderzoek is uitgevoerd in 6 Europese landen, namelijk Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Nederland. Het Nederlandse onderzoek werd uitgevoerd door Royal HaskoningDHV, TNO en Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Beperkte voorlichting
Het Europese onderzoek toont aan dat ongeveer 30% van de autobezitters in meer of minder mate bekend is met de werking van rijhulpsystemen wanneer zij een nieuwe auto kopen. Meer dan 70% van de autobezitters is niet goed op de hoogte van de werking van de systemen en gebruikt ze daarom niet. Het gebruik van verschillende termen voor dezelfde rijhulpsystemen draagt ook niet bij aan duidelijkheid over deze systemen. 

De ANWB pleit voor betere voorlichting over rijhulpsystemen door autoverkopers. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 20% van de ondervraagden enige uitleg had ontvangen van de verkoper. Ruim 25% van de autokopers had zich verdiept in het instructieboekje. Bijna alle ondervraagden (99%) gaven aan dat zij geen training over ADAS hebben gehad en daarom vertrouwen op informatie van de autoverkoper, op het instructieboekje en op wat ze zelf ondervinden tijdens het rijden (trial-and-error). 

Beperkte online informatievoorziening 
Het onderzoeksteam analyseerde in het Verenigd Koninkrijk en Nederland ook de online informatievoorziening. Daarvoor werd gekeken naar de websites van 7 automerken, namelijk Peugeot, Renault, Volkswagen, Toyota, Ford, Mercedes en Volvo. Een opvallende conclusie is dat de merken zich voornamelijk richten op marketing en promotie van de rijhulpsystemen, maar niet op de rol van de bestuurder. Ook blijkt dat de duurdere automerken steeds meer informatie of aanvullende instructievideo’s over rijhulpsystemen verstrekken op hun website. Volvo springt er tussenuit. Als enige merk leggen zij in een video uit dat de systemen alleen ondersteunend zijn en dat de automobilist verantwoordelijk blijft voor het besturen van het voertuig.

De combinatie van slimme marketing door automerken en weinig kennis van ADAS onder automobilisten, kan als gevolg hebben dat de veilige werking van ADAS wordt overschat, wat de verkeersveiligheid niet ten goede komt. Om de kennis en daarmee het gebruiksgemak en de veiligheid van rijhulpsystemen te verhogen, zouden rijscholen, autoverkopers en -fabrikanten meer aandacht moeten besteden aan de (online) informatievoorziening over rijhulpsystemen en aan de mogelijkheden en beperkingen ervan. 

 

 

Opmerkingen (er zijn nog geen reacties)